Kuyu izni

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhaba;

Tesiste kullanılan kuyu suyu İSKİ nin sayacından geçmektedir.

Ayrıca bir kuyu suyu kullanma izni almak gerekir mi?
 
Üyeler Görebilir
evet bende o konuyla ilgileniyorum şimdi dilekçe ile olmadığını söylediler dilekçe geri geldi ve ilk şu arama izni yapılıp daha sonra yeralti suyu kullanma ruhsati veriliyormus bakalım devam ediyor daha calismam:)bır gelıişme olunca haberdar ederım:)
 
Üyeler Görebilir
DSİ' den randevu alıp ilgililere danıştım ben de.
- Kuyu izni olmayan firmalar, Jeofizik mühendislerinden yardım alarak kuyu ile ilgili ölçüm vs yaptırıp raporlayıp ceza da(850- 1000Tl civarında) ödendikten sonra kuyu kullanabileceğine dair yazı alıyorlarmış. Uzaktan izlemeli sayaç taktırmak için bir yıl içerisinde işlemlerin tamamlanması ve uygun sayaçların takılması gerekmektedir. 4 adet sayaç ismi verdiler.
-Kuyu izni olan firmalar da ismi verilen 4 sayacı taktırmak durumundalar.

-İzlemeye alınabilmesi için DSİ tesisin kullanabileceği -proses ve insani tüketim amaçlı sular için- bir miktar belirlememizi istiyor.
Tesisin belirlediği suyun max. %10 fazlası kadar su kullanabilirler.
Kapalı havza içerisinde yer alan tesislere de kuyu açma ya da kullanma izni verilmiyor. Sadece acil durumlarda( yangın vs. ) kullanabilmesi için izin veriliyor. Proseste ve insani tüketim amaçlı kullanım yasaklanacak.
Sonuç olarak herkes belirlenen 4 adet sayaç markasından birini tercih edip 1 yıl içerisinde taktırmak zorunda.
 
Üyeler Görebilir
Jeofizik mühendisleri arama yapıyor. Bu konuda dışarıdan hizmet almak zorundayız. Jeofizik mühendisleri de bulunan yeraltısuyunu, seviyesini yapısını raporladıktan sonra DSİ' ye dilekçe ile başvuru yapıyorsunuz. DSİ zaten sizin kapalı havzada yer alıp almadığınızı konum itibarı ile bilirler. Yapılması gereken çalışmayı size aktaracaklardır.
 
Üyeler Görebilir
@Cansu Bağ
Merhaba, bir süredir bakanlığın sayaçları onaylamasını bekliyoruz. DSİ sayaç markası verme konusunda pek bilgili görünmüyor. Size söylenen sayaç markalarını öğrenebilir miyim?
 
Üyeler Görebilir
ikisini hatırlıyorum maalesef.
Birisi Baylan diğeri de Euromet.
Şuan ben bu firmaları da arayıp soruşturuyorum. Notlarımı kurcalayıp diğer iki firmayı da belirtirim.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar çalıştığım firmada yaklaşık 8 adet kuyu var bunların bazıları için kuyu bağlantı izni var.yeni bi yasa çıkmış sanırım.Bu konuda bana detaylı bilgi verebilir misiniz?
 
Üyeler Görebilir
@basakdoktur

Sanırım aradığınız yönetmelik bu 7 haziran 2011 tarih 27957 sayılı resmi gazetede yayımlandı.Umarım istediğiniz bilgilere ulaşırsınız.
 
Üyeler Görebilir
§ Yeraltusuyu Kullanma Belgesi alabilmek için öncelikle Yeraltısuyu Arama Belgesinin alınması gereklidir.
§ DSİ. tarafından hiç etüd edilmemiş olan sahalarla; etüd edilmiş fakat önemli sahalarda, A tipi Yeraltısuyu Arama Belgesi isteme formu kullanılması gereklidir.

§ 07.06.2011 tarihli “DSİ YERALTISULARI TEKNİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK” ektedir. Bu yönetmelik ekinde Yeraltı Suyu Arama Belgesi İstem Formu ve Yeraltı Suyu Kullanma Belgesi İsteme Formu bulunmaktadır.
§ Öncelikle Yeraltı Suyu Arama Belgesi İsteme Formunun eksiksiz, ve doğru doldurularak İlgili DSİ. Teşkilâtına veya idare âmirine müracaat edilmesi gereklidir.
§ Belge almak için müracaat eden kimsenin sırasını, isteklinin DSİ. Teşkilâtına veya en yakın idare âmirine başvurduğu tarih, DSİ. nin belge isteyen kimseye cevap vereceği bir aylık sürenin başlangıcını da dilekçe ve eklerin noksansız olarak DSİ Teşkilâtına resmen ulaştığı tarih belli eder. Belge isteyen kimseye, isteği üzerine müracaat tarihini gösterir bir makbuz verilir.
§ Daha sonra Yeraltı Suyu Kullanma belgesi isteme formu ve eklerinin, ilgili DSİ. Bölge Müdürlüğünce onayını takiben, müracaat sahibine kullanma belgesi verilir.
§ Yeraltı Suyu Kullanma Belgesi alındıktan sonra; Yeni yayınlanan DSİ Yeraltı Suyu Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği’ne göre,25.02.2011 tarihinden önce yeraltı suyu temini maksadıyla kuyu, galeri, tünel ve benzerleri için kullanma belgesi almış olanlar, 25.02.2013 tarihine kadar bu yönetmelikte öngörülen su ve elektrik ön yüklemeli ölçüm sistemini kurarlar.
§ Sayaç Sisteminin kurulacağına dair DSİ ye taahütname verenler 1 sene içinde sayaç sistemini kurması gereklidir.
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar benim danışmanlığını yaptığım firmanın kuyu izinleri mevcut . GFB başvurusu için il müdürlüğü bu sayaçlarla ilgili belge falan istiyor mu?
 
Üyeler Görebilir
Kuyu izinleriyle ilgili olarak benim anladığım ilk başta Jeofizik Mühendisleri Odası'na başvuru yapıp bir ölçüm yaptıracak ve ardından DSİ'ye başvuruda bulunacak. Doğru mudur ? :)
 
Üyeler Görebilir
Normalde kuyu izni ve ruhsatı olmadan, kuyu açılmaması lazım, ama bizde genelde işler tersten gittiği için önce kuyuyu açıyoruz sonra cezasını yatırıp izin almaya çalışıyoruz.
 
Üyeler Görebilir
Benim kuyu iznim yok.. Ama biliyorsunuz kuyulardan harcadığınız suları 6 ayda bir bildirmek gerekiyor DSİ ye (Eskiden Çevre müdürlüğüydü
yeni değişti) şimdi ben bildireyim mi bildirmeyeyim mi kara veremedim. Aynı durumda olan varsa yardımcı olabilir mi?
 
Üyeler Görebilir
DSİ kuyulara sayaç takma zorunluluğu getirdi yakın zamanda, ama daha sonra ertelendi diye biliyorum.

DSİ'ye konu ile ilgili görüş sormanızda fayda var.

Ama kuyu izni olmadan yeraltı suyu kullanmayın, o yasak.
 
Üst