Kontamine olmuş metal talaşı...

Üyeler Görebilir
arkadaşlar kolay gelsin, bor yağı ile yani soğutma yağı ile kontamine olmuş metal talaşı tehlikeli atık kapsamında mı değerlendiriliyor.
Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Üyeler Görebilir
@B.Uluçam
merhaba,

12 01 20 kodunda değerlendirilmektedir. İsterseniz konu hakkında lisasımız bünyesinde yardımcı olabilirim.

Üyeler Görebilir
12 01 20 olarak belirleyen arkadaşlara bilgi amaçlı sormak istiyorum. neden 17 04 09 tehlikeli maddelerle kontamine olmuş metal atıkları olarak sınıflandırılmıyor. sonuçta metal atık ve hurdalar bir şekilde tehlikeli kimyallarla kontamine olmus durumdadır. Öğütme işlemi kırma ve parçalama işlemleri genellikle plastik parçalar ve hurdalara uygulanmaktadır. 12 01 20 doğru oldugunu kabul edersek 17 04 09 ....... metal atıklara örnek verir misiniz. Teşekürler

Üyeler Görebilir
12 01 20 kod numarası bizim belirlediğimiz değil bakanlık ve tübitakın belirlediği bir kod numarasıdır. Demir talaşı metal işleme alanlarından çıkmakta ve kod başlığı 12 dir. Ayrıca 17 04 09 kod numarası 17 kod başlığı altında değerlendirilmekte ve inşaat ve hafriyat alanlarından çıkartılan atık grubundadır.

Üyeler Görebilir
kontamine talaşlardaki yağ miktarına bağlı olarak tehlikeli ya da tehlikel olmadığı belirleniyor, biz kolayına kaçıp tehlikeli dedik ama sanırım %3-4'den az oranda yağ olması atığı tehlikesiz hale getiriyor.. bu konuda analiz yaptırıp tehlikesiz atık olarak değerlendiren var mı acaba?

ayrıca atık bor yağını direk olarak lisanslı firmaya mı veriyorsunuz, suyunu almak için yöntemler var mı...

Üyeler Görebilir
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

internette bulabildiğim firmalar bu şekilde daha fazla olabilir. Bor yağını ben de araştırıyorum
linkte bakanlığın görüşü var ama tesisi yok gibi :)) Bertaraf firmaları yüksek sayılabilecek fiyatlarla alıyorlar, diğer geri kazanım firmalarını araştırıyorum...

Üyeler Görebilir
@manolyag
Bor yağını direk olarak alan lisanslı firmalar mevcut. 12 01 09 atık kodu ile en son bertarafını gerçekleştirdik.

Üyeler Görebilir
acaba hangi lisanslı firmaya gönderdiniz. elimde bor yağı var ve bunu lisanslı firmalar almıyor alsa da üzerine ücret talep ediyor.

Üyeler Görebilir
@stefanel
Merhaba,
En son RDF Kontamine Atık firmasına göndermiştim. Bertaraf işlemi gerçekleştiğinden ücret karşılığında alım yapıyorlar.

Üyeler Görebilir
Dilerseniz bor yağı konusunda ben de size bir teklif sunabilirim.

Bununla beraber bildiğim kadarıyla yağ geri dönüşüm firmaları 12 01 09 koduyla geri dönüşüm için bor yağlarını, bakanlığı yazdığı bir yazıya istinaden, kabul edememektedirler.

Saygılarımla

Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar atık bor yağı ve kontamine olmuş metal talaşı acaba hangi lisanslı firmalara verebiliriz teklif sunabilecek arkadaşlar varmı yada bildiğiniz fimalar var mı?