Kentsel katı atık projesi (kütahya)

Üyeler Görebilir
Öncelikle herkese merhaba,
Katı atık projem için kentsel katı atık yönetimini seçtim.Şuana kadar toplam katı atık miktarını buldum her yıl için ayrı ayrı hesapladım.
Şimdi çöp sahasıyla ilgili bazı bilgilere ihtiyacım var.Çöp sahası proses bilgilerini (saha boyutları, çöp sızıntı suyu ve gaz bacaları yönetimi) araştırıyorum.Bunlara ulaşıp çöp sahası hacim tahmini yapmam lazım.Çöp saha mı 10 ar yıllık 3 lots a bölmem isteniyor.
Mevzuat diye çok yazıp çizdiniz burada ben ne diyorlar neden bu kadar önemli diye hep merak ederdim şuan sizleri anladım :( Biri bana yardım edebilir mi mevzuat nasıl okunur nasıl çıkarımlar yapılır? İlk defa olayın içine girdim çıkamıyorum :(
 
Üyeler Görebilir
Design three lots (1 year construction period, 10 years + 10 years + 10 years) by considering the design requirements for a municipal landfill in “Atiklarin Düzenli Depolanmasina Dair Yönetmelik” from
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
.
Pay attention to the volumes you calculated above, operation and construction times. There should not be any conflict in future for the Municipality where to send wastes during construction of each lot. Buna göre Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmeliğe ihtiyacım var.Baktım ama bulamadım saçma sapan bir şeyler yaptığım kesin :(

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
sanırım buldum
 
Üyeler Görebilir
Çok teşekkür ederim emek verdiniz.Sizi yakalamışken bir sorum daha olacak.
Sıkıştırılmış çöpün özgül ağırlığı tam olarak neyi ifade ediyor? Neye göre değişir? Kütahya ili için hazırladığım projede bu bilgiyi nasıl bulabilirim? Sabit bir değer mi? Yardım eder misiniz :(
 
Üyeler Görebilir
Ben katı üzerinde düzenli depolama sahalarının projelendirilmesi üzerine çalışmıyorum. Mantıken cevap vermek gerekirse çöpler hacimce fazladır. Sıkıştırdığınız zaman hacimler küçülür. Bu da sizin lotların ömrünü uzatacaktır ve daha fazla biriktirmenizi sağlayacaktır. Ortalama değeri vardır herhalde. Dediğim gibi bu konu üzerine çalışmadığım için yanlış bir bilgi vermek istemiyorum. Söylediğimde yanılıyor da olabilirim. Veysel Bey vardı yanlış hatırlamıyorsam katı atık üzerine çalışan. İsterseniz ona sorun.
 
Üyeler Görebilir
ben de öğrenciyken katı atık projemi kütahya olarak yapmıştım. bir yere kadar geldim fakat sonrasını yapmamıştım. bu çalışmayı size gönderebilirim.
 
Üyeler Görebilir
okulda yaptığım projeydi en azından aşamalar bakımından faydalı olabilir, maliyet hesabı konusu çokta iyi işlenmemiş şimdi baktığımda..Elinizde bir örnek olsun..kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Abdulkerim Bey gönderirseniz çok sevinirim çok teşekkürler :)

@G_Misu
Çok teşekkür ederim inceleyeceğim.
Hala sıkıştırılmış katı evsel atık yoğunluğunu arıyorum hiç bir şekilde bulamadım
 
Üyeler Görebilir
bence misal yapabilirsiniz bu konuda çünkü sıkıştırma çeşitli öğelerin maksimum faydayı vereceği şekilde yapılıyor.Mesela; siz lot ömrünüzün çok daha önemli olduğunu varsayıp, 3 yerine 5 kere sıkıştırma işlemine tabi tutarsınız yogunluğunuz artar, ama işletmeci aracın sarfettiği akaryakıtı daha ön plana alıp, 3 bile yapmaz 1 kere yapar daha az yoğun bir çöpünüz olur..hali hazırda işletilmekte olan bir çok deponi saha mevcut..En olmadı içinizi rahatlatmak adına arayın bitanesini size genel geçer bir rakam söyleyeceklerdir diye düşünüyorum..

Hatırladığım kadarıyla 0.7 olarak alıyorduk hacmi..Yani 1 m3 çöp sıkıştırıldığında 0.7 m3 gibi bir hacme dönüşüyordu..Ki hocanız size bu bilgileri çıkış noktası olarak vermeliydi..
 
Üyeler Görebilir
Demek istediğinizi anladım ama bizim şuan elimizde sıkıştırılmış çöp yoğunluğu olmadığı için bir türlü proje ilerlemiyor.Dediklerinize katılıyorum kaç kere sıkıştırma yapıyoruz onu belirtmediler.İlginize ve iyi niyetinize çok teşekkür ederim :)
Istaç ile görüştüm sıkıştırılmış çöpün özgül ağırlığı 0,6-0,8 ton/m3 arası bir değer olduğu bilgisini aldım.Bu konuda benim gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlara yardımcı olur belki.
 
Üyeler Görebilir
Bizimde kati atik projemiz var ben ogrenciyim ricaetsem kutahyanin yapabildiginiz yere kadar projeyi yayinlarmisiniz bizede ornek olma acisindan
 
Üyeler Görebilir
@oozan Ozan, bu değeri İSTAÇ saha baş mühendisi sevgili Kemal DOĞAN'dan bizzat telefon görüşmem sırasında edindim.Kendisi bu değerin tamamen yaptığınız işleme göre değişilik gösterdiğini(mesela çöpü ne kadar sıkıştırdığınız) ama ortalama bir değer olarak 0,7 ton/m3 olarak alabileceğimi söyledi.
Projemde de direk bu şekilde referans verdim.Kitap bilgisinden daha güncel ve gerçekci oldugunu düşünüyorum şöyle ki; katı atık bertarafında aktif olarak çalışan İSTAÇ'ın kullandığı değere ulaşıp bunu kullanmış oldum.
Umarım işine yarar, kolay gelsin :)
 
Üst