ISO 9001 hakkında sorularınız

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
İyi günler Arkadaşlar ISO ve TSE hakkındaki sorularınız ve sorunlarıza elimden geldiği kadar çözmeye çalışacağım bana iletmeniz yeterli !!!
 
Üyeler Görebilir
ISO (International Organization for Standardization), Uluslararası Standartlar Teşkilatıdır yani ISO kalite değildir sadece o standartı ulaştığının bir göstergesidir . Ama türkiyede ISO'lar sadece ihale şartnamelerine uygunluk olsun diye alınır ve kullanılır. Bu nedenden dolayı firmalara pek fazla bir yararı olmaz. :)
 
Üyeler Görebilir
Gerçi profosyonel anlamda değer veren firmalara bence yararı olabilir. Belli bir standarda ulaşıp bunu koruyan va sadece " Belgemiz var " mantığı ile hareket etmeyen firmaların daha çok müşteri potansiyeline ulaşabileceği ve verilen hizmetin onların en büyük reklamı olması bu işin mantığıdır bence. Tabi Türkiye'de ne kadar uygulanıyor orasını bilemem.
 
Üyeler Görebilir
Evet söylediklerinde haklısın kurumsal firmalar (ama lafta değil gerçek anlamda bunların çoğuda malesef genelde yabancı firmalar) bu işi bilinçli bir şekilde yapıyorlar ve maksimum faydaya ulaşıyorlar. ISO'ya gerçekten değer veren ve işin bilinçinde olanlar her zaman kazanır bence. Sonuçta ISO belirli bir deneyim sonucunda ortaya çıkan ve kendini sürekli revize eden bir sistemdir.
 
Üyeler Görebilir
ce belgesi hakkında biliginiz var mı? mesela belgenin geçerlilik süresi nedir?her ürün için ce alınabılırmı ?
 
Üyeler Görebilir
ıso belgesi mezun olmadan önce katılım belgesi şeklindede verilebiliyor. Bunun çevre mühendisleri açısından katkısı nedir? Bu katılım belgesine biz nasıl ulaşabiliriz.
 
Üyeler Görebilir
ISO belgesini mezun olmadan alabilirsiniz katılım belgesi ile değil sertifika ile. Çalışma alanınızı genişletir ve size daha geniş biz vizyon sağlar.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar ISO 14001 iç tetkikçi sertifikam olmasaydı şu an çalıştığım yere giremezdim (kalite konusunda deneyimim olmamasına rağmen). Artık çevre görevlileri iç denetim yapma, rapor yazma gibi sorumlulukları olduğu için ISO eğitimleri yararlı olacaktır diye düşünüyorum.
 
Üyeler Görebilir
Sizce mezun olmadan önce okul hayatımızda iken bu ıso belgelerini almaktaki fayda nedir?Hocalarımızdan bazıları şirketleri bünyesinde bu belgeleri öğrencilere belli bir ücret karşılığında veriyorlar?Verdikleri belgeler ISO'nun dışında Gürültü gibi belgelerde var?
 
Üyeler Görebilir
Sadece belge ise eğitim verimiyorsa hiçbir faydası olmaz. ISO bir kültürdür arkadaşlar. Öğrenciyken alırsın kendini de biraz geliştirirsin iş bulma sürecin hızlanır. Birde emin olun okuldayken çok bol bir zamanınız var iş hayatına atıldığınızda yada mezun olduğunuzda bu zamanı bulamayacaksınız..
 
Üyeler Görebilir
evet ben de TSE den almıştım öğrenciyken, CV mizde bulunan hemen herkesin almadığı dolayısıyla da iş bulma sürecini hızlandıran bir durumdur, ama sadece belgeyi alıp rafa kaldırmamak gerekir üzerine düşüp öğrenmek gerekir, Fatih bey in de dediği gibi mühendislik kültürümüzü geliştirmekte önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum.
 
Üyeler Görebilir
Kalite üzerine çalışan biri tam olarak nerden başlamalı?Çok kapsamlı bir soru olmuş olabilir fakat farzedin ki ilk iş gününüz ve nerden başlamalısınız?

(Not:Tesis ve proses incelemesi haricinde)
 
Üyeler Görebilir
yapmanız gereken; iş akım şemasını çizmek ve kalite el kitabını hazırlamak

maden sektöründe çalışan arkadaşlardan, zenginleştirme tesislerinde iso 9001 uygulamanıza ait, form, prosedür, KEK vs. varsa paylaşmanız mümkün mü?
 
Üyeler Görebilir
kişi olarak alınan ıso ların hiçbir getirisinin olduğunu düşünmüyorum.nitekim öyle olsaydı şimdi horoz lojistiğin kalite yönetmeni olmuştum. ama bir firmanın kalite belgelendirmesini anlamıyorum.heleki mevcut bir müşteri portföyü varken.mecburide değil bildiğim kadarıyla.yoksa öyle mi?
 
Üyeler Görebilir
Tuğba CABİ, eğer firmanın daha önce belgelendirmesi mevcut ise, bu temelin üzerine çalışabilirsiniz. Fakat hiç belgelendirme yapılmamış bir kuruluş ise öncelikle dokümantasyon sisteminin oluşturulması gerekir. Çalışılacak olan kalite yönetim sisteminin (9001,14001,16949,18001...) zorunlu prosedürlerini öğrenip , öncelikle bu prosedürler üzerine çalışmaya başlamak yararlı olacaktır. Daha sonra bu prosedürlerin pratikte ayrıntılanması gereken bölümleri için ayrıntılı talimatlar oluşturarak devam edebilirsiniz.
 
Üst