Içme suyunda havuzlarda bu neden olur

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan emineöz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Havuz suyunda köpürmenin olası sebebi sudaki organik madde fazlalığıdır. pH 7,2-7.6 aralığında olmasına dikkat edin.
 
Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
emineözHavalandırma olsaydı şöyle bir durum da gerçekleşebilirdi. Oksijen kazandıkça algler daha hızlı çoğalacak ve daha fazla köpürme olacaktır. Sizde havalandırma yoksa şu gerçekleşmiş olabilir. Su fazla bekletilmiş ve suda organik madde yoğunluğu var. Suyun rengine de bakılınca zaten suda ki mevcut oksijenin azaldığı, suyun alg patlamasına doğru gittiği anlaşılıyor.
 
Üst