Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
YürürlükteFlorlu sera gazlarına i̇lişkin yönetmelik - 15 ekim 2024
15 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete'de, Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik yeniden yayımlanmıştır ve 2022 yılında yayımlanan yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.
Merhabalar ben yönetmeliği okudum fakat ilk defa denk geldiğim bir konu olduğu için buraya yazıyorum. Anlamadığım bazı yerler var, konuya ilişkin bir özet bilgi ya da neye dikkat etmemiz gerektiği ile ilgili bir örnek var mıdır acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yönetmeliğe göre florlu sera gazlarını içeren ekipman kullanan gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından hazırlanan FARAVET Veri Tabanına Raporlama yapmak ve tanımlanan yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır.
Dolayısıyla tesisinde önce soğutma ve iklimlendirme ekipmanlarını, elektrik şalt ekipmanlarını ve yangından korunma ekipmanlarını sayısını tespit edip ekipmanda hangi florlu gazın kullanıldığını ve ne kadar kullanıldığını beyan edeceksin.
Bu yönetmelik, yakın zamanda yayınlanan taksonomi yönetmeliği hepsi İklim Değişikliği Kanunu'nun altlıklarıdır. 2026 yılında tüm tesisler sera gazı emisyonları hesaplamış, azaltım planlarını sunmuş veya kurulacak emisyon ticaret sisteminde alacakları/satacakları CO2 emisyonları ile işlerini yürütecekler.
Yakın zamanda Sera Gazı Emisyonlarının takibi yönetmeliği de değişecek.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.