Etiket ve bant arkası yağlı kağıtların atık sınıfı nedir

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan müge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar etiket ve bantları korumak için arkalarına yapıştırılan yağlı kağıt atıkları tehlikeli atık mıdır? geri dönüşümcüler kağıdın kalitesini bozduğu için almıyor. Bu atıkların atık kodu nedir ve nereye göndermeliyim? Acil yardım lütfen.
 
Üyeler Görebilir
onlar tehlikelı atık sınıfına giriyor gerı donusumculer almaz normalde etıketler ambalaj atıgı sınıfına gırmıyor ve bırde ustunde yag oldugu ıcın hammaddelerı bozacagından dolayı almazlar.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar,

Bizde de etiket altı atıklar oluşuyor. Yeni bir firmayla anlaşma aşamasındayız ancak lisanslarında buna uygun bir atık kodu göremedim. Etiket altı atıklarının da kontamine olmuş atık olarak gönderilmesini pek aklım almadı, tehlikesiz atık gibi geliyor bana. Bu konuda beni biri aydınlatabilir mi?
 
Üyeler Görebilir
@Fatih Koçak

Teşekkür ederim Fatih Bey.

Ne yaptıysam etiket altlarını 15 01 10 kodu ile geri dönüşüm firmasına kabul ettiremedim, 20 01 39 : Plastikler kodu ile alacaklar. :confused:
 
Üyeler Görebilir
@Beril Çataltepe


Beril Hanım ,

Bilgi almak amacıyla soruyorum 20 0139 şeklinde kabul ettiklerinde maliyet olarak daha fazla mı oluyor ?
 
Üyeler Görebilir
@Fatih Koçak

Fatih Bey, atık kodu 15 01 10 olan varillerimizi, IBC'lerimizi vs. biz fatura ediyoruz yani satıyoruz. Bu atıklarımızı da 15 01 10 koduyla satabilirdik. 20 01 39 atık kodu olduğunda kendileri bizden döküm ve nakliye bedeli alacak, bir çimento fabrikasına götürecekler yakıt olarak kullanılması için. Bu sebeple tehlikeli atık olarak uğraşmadan direkt nakliye işlemlerini gerçekleştirmek istiyorlar. Ve tabii ki para vermemek, üstüne bir de para almak için. :) Son birkaç gündür atık firması ile yaptığım görüşmelerde ben bu kanaate vardım.
 
Üyeler Görebilir
@Beril Çataltepe

Bu gibi durumlar olduğu içinde insanları illegal yollara sürüklüyorlar.
Yanlış birşey olmasına rağmen karışık ambalajın içerisinde tabiri caizse yutturulmasını mantıklı hale getiriyorlar.
Karışık ambalajı alan firma kendi tesisinde ayırıp dediğiniz gibi çimento fabrikalarına satarak ordan para kazanıyor ve atığı çıkartan firma da nakliye bedelinden kurtulmuş oluyor.
Fikir vermek gibi olmasın ama düşüncelerim bu yönde :)
 
Üyeler Görebilir
@Fatih Koçak

Sizinle aynı düşüncedeyim. Atık sorumlumuza da durumu bu şekilde anlattığımda boşver birde onun nakliyesiyle uğraşmayalım onların istediği gibi olsun dedi. Gel de burdan yak. :)
 
Üst