Emisyon tekrar ölçümleri

Üyeler Görebilir
Merhaba,
SKHKKY'ye göre 2 yılda 1 yapılması gereken ölçümler için Emisyon Raporundaki hangi tarih baz alınmalıdır?
Ölçüm Tarihi mi? Rapor Onay Tarihi mi?

1 aylık bir gecikme ile tekrar ölçümlerin yapılması durumunda cezai bir durumla karşılaşır mıyız?

Üyeler Görebilir
@Sertaç Kelebek
Ölçüm tarihi esas alınmalıdır. Gecikmeden ötürü cezai işlemle karşılaşana hiç rastlamadım, o konuda bir bilgim yok..

Üyeler Görebilir
@Sertaç Kelebek

SKHKKY Madde 14. TEYİT ZORUNLULUĞU der ki; Ölçüm Rapor tarihi esas alınır.
SKHKKY Madde 17.ç -> Belirtilen sürede teyit ölçüm yaptırılmaz ise Çevre İzninin iptal olmasından bahsediyor. Fakat geciklemeli ölçüm için ne olur bilemiyorum.

Üyeler Görebilir
Merhaba, tesisimiz için havalandırma yapmayı planlamaktayız. Ortam havalandırması için de baca ile yukarı çıkma şartı var mıdır? yan atışlı olması yeterli midir?

Üyeler Görebilir
@Tansel Özgür
Tansel Bey,

SKHKKY Ek-4 4. Maddesi;
Isıl gücü olmayan tesislerde asgari baca yüksekliği çatının en yüksek noktasından itibaren dağılımı

engellemeyecek şekilde en az 1.5 m olacaktır.

hükmü gereği havalandırma bacalarının da atmosfere dik olması gerekiyor.

Üyeler Görebilir
1 aylık gecikmeden dolayı cezai yaptırım uygulamazlar.Çünkü akredite firmalar siz başvuru yaptığınız zaman 1 ay sonrasına ölçüm randevusu verebiliyorlar.Bu da sizin elinizde olan bir şey değil.

Üyeler Görebilir
Teyit ölçümleri İl Çevre Şehirciliğe rapor halinde sunuluyor mu ?

- sunulmuyorsa içerik bakımından denetimi nasıl oluyor ?
- sunuluyorsa uygundur yazısı gibi bir şey alınıyor mu ?

Üyeler Görebilir
teyit ölçüm için süreniz dolmadan bir ay önce firma ile sözleşme imzalar iseniz sıkıntı yaşamazsınız. gecikmemesinde fayda var. teyit ölçüm il müdürlüğüne sunulmuyor. denetim fln olursa bakabilirler.

Üyeler Görebilir
Raporda yazıyor zaten değerler Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrol Yönetmeliğine göre sınır değerlerine göre kıyaslanıp.

Üyeler Görebilir
yani uygunluk derken ölçümün uygun şartlarda yapıldığı, rapor formatına uyumluluğu, yapan firmaının akreditasyonu v.s v.s

-yani işin kısa ve özü eksikliği ben mi yazacağım ?

Üyeler Görebilir
firmanın belgesine bakabilirsiniz. sora raporda sınır değerler ve sizin firmanızda ölçülen değerler yazar onları karşılaştırıp uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Üyeler Görebilir
@Dejavu
Maalesef teyit ölçümler sisteme yüklenmiyor. Kimi il çevre işletmeyi arayarak teyit ölçümü zamanınız yaklaşıyor diye haber veriyor ve bir kopyasının kendisine gönderilmesini istiyorum. Kimi il çevre ilgilenmiyor. Kimisi ise denetime gittiğinde istiyor. Maalesef hiçbir konuda sabit bir uygulama söz konusu değil.

Üyeler Görebilir
Bu sebepden dolayı İl Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri Tübitakla bir anlaşma yaptı.Teyit ölçümünü yaptırdığınız, akredite firmanın ölçümlerini uygun bulmayan, İL Çevre denetimleri sırasında bunu tespit ederse,Tubitakdan ölçüm ekibi çağırıp tekrar ölçtürüyor.Bu Arada Ölçüm yapan firmanın her türlü yeterliliği Emisyon Ölçüm raporlarının Ek'ler kısımında yer alır.