Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tesisimizde alan yetersizliğinden dolayı daf çıkışı direk olarak osb arıtma tesisine gidiyor. Daf çıkışımızdan görüldüğü şekilde flok kaçışlarımız oluyor ve akm değerlerimiz standartı aşıyor. Kaçan flokları boru hattinda tutmak için filtre vs önerisi olan var mı?
Geçen debi 55 m3/sa
Boru çapı 20 cm
Debi daf ın tasarım hesaplarına göre fazla mı geliyor neden flok kaçışı oluyor ? Yada dip çamurunu sıyıran sıyırıcılar hızlı da çökmüş akm yi mi yüzeye mi kaldırıyor? Sistemde bu kaçış sürekli olarak var mıydı ?
KubilayDumanGünlük debi hesaplananın 2 katı, saatlik debi ise tasarımdan 7- 8 ton fazla çok etkiler mi bilemiyorum, denemekte fayda var. Dip kısım V şeklinde olduğundan sıyırıcı yok, alt kısıma koyulan boru vasıtasıyla belirli aralıklarla kendi cazibesiyle çamur çekiliyor. Bu kadar flok kaçışı gün içinde ara sıra oluyor bu sorunu giderebilir miyim diye sizlerinde fikirlerinizi merak ettim.
Furkan AKardeşim debi tasarım debisinden çok fazla geldiği için akm min çökmesi için yeterli bekletme süresi olmuyor. Bu yüzden flok kaçışı oluyor. Çözüm atıksuyun daf taki bekletme süresi artırman gerek. Bunun 2 yolu var biri 2. bir daf eklemen gerek sisteme yada daftan önce bir bekletme havuzu yapman gerek. Ama bu seferde bekletme havuzuda bir işe yaramayacak sen oradan 1 birim su çekeçeksin dafa ama bekletme havuzuna 2 birim gelecek. Bu yüzden ya 2. bir daf ya da daha 2 kat debiyi karşılayacak yeni bir daf gerekiyor
KubilayDumanVerdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Elimde 2. Nikoni için ekipmanlarım var basit bir işlemle devreye almayı düşünüyorum. Çözünmüş hava miktarı fazla olursa flokları daha iyi yüzdürebilirim belki, sizcede işe yarar mı? Şuanlık 2. Daf veya dafı büyütme şansımız yok ne yazık ki.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.