Bi̇rleşi̇k deneti̇m evrak

Üyeler Görebilir
Merhabalar,

Bu yıl birleşik denetim kapsamında olan bir firmamız var. Ancak birleşik denetim evrakları kapsamında iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı yok firmanın. Organize Sanayi Bölgesi içerinde bu firma.

Yeni yönetmelikte ceza puanları içerisinde şöyle bir madde var '' Yetkili makamlar tarafından istenen bilgi ve belgelerin süresi içinde ve eksiksiz olarak sunulmaması'' 20 ceza puanı.

Şimdi bu madde ve eksik belgemiz kapsamında ceza puanı gelir mi bize yoksa çevre görevlisinin alması gerekmediği, firma sahibinin alması gerektiği bir belge olduğundan bizi etkilemez mi ?

Bakanlık ile görüşme sağlamak istedim ama henüz ulaşamadım siz değerli meslektaşlarımın fikirlerine ve tecrübelerine güvenerek yardımcı olmanızı rica edeceğim. Veya hiç böyle bir durum ile karşılaştınız mı ?
 
Üyeler Görebilir
Her ne kadar firmanın alması gereken bir belge de olsa, bileşik denetim kapsamında dosyada istenecektir. Hizmet verdiğiniz firma bu evrak için en azından başvurulara başlasın. Denetim sonrasında il müdürlüğüne iletebilirsiniz. Denetim esnasında da ruhsat için çalışmalara başlandığından bahsedebilirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
ecem__
Birleşik denetim kapsamında işyeri açma ve çalışma ruhsatı istenen faaliyeti mi gösteriyorsunuz? Atık firması değilseniz zorunlu bir evrak değil. Kaldı ki sizden değil de firmadan kaynaklı ise, siz bunu AFR'ye yazdıysanız ve henüz 90 günlük şikayet süreniz dolmadıysa sıkıntı yaşamazsınız.

Ekleme; OSB'de olunca ruhsatı OSB'den almanız gerekiyor. Gereken evrak listesinde ÇED Görüşü ve Çevre İzni gibi konular da vardır.
 
Üst