Atıksu arıtımında demir(iii) klorür kullanımı

Üyeler Görebilir
Herkese merhaba, Evsel atıksu arıtma tesisinde atıksuyun son aşaması olan son çökeltim havuzuna girmeden önce dağıtım yapısından demir 3 klorürün kullanımı ne gibi yarar ve ya zarar sağlayabilir ? Kullanım miktarının dozu neye göre belirlenip hesaplanır ? Atıksuda ne gibi yan etkileri olursa gözlemleyerek takip edilebilir ? Lütfen konu ile ilgili tecrübeli kişiler yardımcı olabilirse sevinirim Şimdiden teşekkürler.
 
Üyeler Görebilir
Şule Hanım,

Prosesinizi bilmemek ile ile birlikte evsel atıksu arıtma sistemlerinde FeCl3 fosfor giderimi için kullanılır.

Arıtma tesisinizde biyolojik olarak fosfor giderim havuzu olsa dahi ( Yani Bio-P havuzu ) her ihtimal göz önüne bulundurularak kimyasal dozlama sistemi tasarlanır.

Sistem çöktürme öncesi dağıtım yapısına verilir ki burada su hareketi ile karışarak çöktürme havuzunda fosfor çökeltimi hedeflenir.

Sistemde ne kadar fosfor kullanacağınız ile alakalı olarak detaylı hesaplama konularım kısmın da Bio-P havuzu hesabından bakabilirsin.

Aşağıya linkini bırakıyorum.

Burada fosfor kirlilik yükünü ilk önce biyolojik olarak giderimi için denge yapılmış sonra kalanı için kimyasal tüketim miktarı hesaplanmıştır. Ayrıca ne kadar çamur oluşacağını görebilirsin.

Eğer sisteminde biyolojik fosfor giderimi için bir Bio-P havuzun yoksa giriş fosfor yükünün tamamı için kimyasal tüketim hesabı yapman gerekir.

Dosyayı inceleyince anlarsınız zaten.

Bio-P Havuzu ve Ras/Dn Havuzu
 
Üst