Ambalaj beyanı kara karışıklığı

Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar;

Şimdi benim sorum şu;
Bir firmanın 2 fabrikası var bunlara A ve P diyelim:)

(Bu iki firma X ve Y den ayrı ayrı ambalaj temin edip üretim yapmaktadır)

• A firması P firması için fason üretim yapıyor (tedarikçi)
Fakat karışıklık şurda başlıyor.

• P firması ambalaj üreticisiniden ambalaj alıp A firmasına satıyor.
Bazende;
  • A firması da bazı durumlarda ambalaj üreticisinden aldığı ambalajları P firmasına satıyor.

• P firmasının A firmasına (tedarikçisine) sattığı ambalajları, A firması nasıl beyan edecek?
(Tedarikcisinin tedarikcisi oluyor :( )

ve A firmasının P firmasına ambalaj satması Nasıl beyan edilecek?Sonuçta ikisi de X ve Y den ambalaj alımı yapıyor.

Üyeler Görebilir
dünden beri uğraşıyorum ikiside ambalaj üreticisi değil. Pazartesi bakanlığa gidip sorucam buyuk ihtimalle beyin.dll not found hatası verecekler :D

benim aklıma gelen P nin A ya sattığı ambalajları kimden aldıysa onun bilgisini A firmasına versin A firması da bunu tedarikçiden (XY) den aldım desin. Ama bu sefer de X ve Y beyan yaparken P firmasına sattım ben diyecek P firmasının beyanı eksik olacak o.O

Üyeler Görebilir
Bence kim hangi firmadan ne alıyorsa onun beyanını yapmalısın. Yani;
A firması için X ve Y firmasından ne aldıysa onun beyanı,
P firması içinde aynı şekilde X ve Y firmasından ne alındıysa onun beyanı.
A firmasının P firmasına veya P firmasının A firmasına satmış olduğu ambalajlar bir nevi piyasaya sürülmüş olacağından dolayı A ve P firmaları için piyasaya sürüldüğü şeklinde beyan yapabilirsin. Satın alan firma için tekrar beyan yapmana gerek kalmaz çünkü diğer firma piyasaya sürdüğünün beyan etmiş olacak ve sistemde eşitlenmiş gözükecek.