14064 eğitimi

Üyeler Görebilir
Merhaba, henüz yeni mezun bir çevre mühendisi olarak kariyerimi sürdürülebilirlik alanında inşa etmek istiyorum. Bu kapsamda ISO14064 belgesi almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Özgün Yağız ÖZGÖRENMerhaba, öncelikle şu an genç yetenek programında bir holdingde sürdürülebilirlik departmanında çalışmaktayım. Süreçlere hakimiyetimi arttırmak ve kendimi geliştirmek için belge almak istiyorum. Şuan kendime donanım katacak yaşta ve durumdayım o yüzden iş hayatında edindiğim bilgileri eğitimle desteklemek istiyorum. Geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

Üyeler Görebilir
OyaaSürdürülebilirlik raporlaması, emisyon süreçlerinin takibi, güncel mevzuatlar , TSRS uyum süreçleri, İklim Risk ve Fırsatlarının belirlenmesi, öncelikli SKA'ların belirlenmesi, CDP, Karbon Sertifikasyon süreçleri gibi bir çok alanda çalışmalar yapıyoruz bende kendimi bu konularda geliştirmeye çalışıyorum.

Üyeler Görebilir
Öncelikle kariyerinizde başarılar dilerim. Önerilerden kastınız nedir? Eğitimi hangi kuruluşlardan alabileceğinizi soruyorsanız piyasada çok fazla ve her fiyattan eğitim var. Bilinir firmalardan ya da üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinden eğitim alabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem firmanın bilinirliği ile birlikte eğitmenin önceki çalışmalarını incelemeniz yönünde. Bu konuda 2 farklı kuruluştan eğitim aldım, genel hatlarıyla içerikler aynı olsa da bazı noktalarda eğitmen görüşü devreye girdiğinden fikir ayrılıklarına gidiyor. 14064'in en önemli noktası benim gözlemlediğim kadarıyla envanter oluşturma aşaması. Eğitimlerden öğreneceğiniz bilgilerin yaklaşık %65'i envanterin nasıl oluşturulacağı hakkında. Eğitmenlerin görüşleri de burada ayrışabiliyor.
Ayrıca eklemek isterim ki ne kadar eğitim alarak bir taban oluştursanız da işin sonunda konu hakkında bir fiil çalışmadan bilgiler havada kalacaktır.

Arka planda Sürdürülebilirlik raporlaması için SBTI, CDP süreçlerine de hakim olmanız gerekli. Bunlar hakkında araştırma yapabilirsiniz. Ulusal ve uluslararası mevzuatlar mevcut. Sınırda karbon, yeşil mutabakat, su yönetimi gibi. Sürdürülebilirlik çok kapsamlı ve disiplinler arası bir kol olduğundan zamanla oturacaktır.

Kolaylıklar dilerim.

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir