Öncelikle kariyerinizde başarılar dilerim. Önerilerden kastınız nedir? Eğitimi hangi kuruluşlardan alabileceğinizi soruyorsanız piyasada çok fazla ve her fiyattan eğitim var. Bilinir firmalardan ya da üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinden eğitim alabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem firmanın bilinirliği ile birlikte eğitmenin önceki çalışmalarını incelemeniz yönünde. Bu konuda 2 farklı kuruluştan eğitim aldım, genel hatlarıyla içerikler aynı olsa da bazı noktalarda eğitmen görüşü devreye girdiğinden fikir ayrılıklarına gidiyor. 14064'in en önemli noktası benim gözlemlediğim kadarıyla envanter oluşturma aşaması. Eğitimlerden öğreneceğiniz bilgilerin yaklaşık %65'i envanterin nasıl oluşturulacağı hakkında. Eğitmenlerin görüşleri de burada ayrışabiliyor.
Ayrıca eklemek isterim ki ne kadar eğitim alarak bir taban oluştursanız da işin sonunda konu hakkında bir fiil çalışmadan bilgiler havada kalacaktır.
Arka planda Sürdürülebilirlik raporlaması için SBTI, CDP süreçlerine de hakim olmanız gerekli. Bunlar hakkında araştırma yapabilirsiniz. Ulusal ve uluslararası mevzuatlar mevcut. Sınırda karbon, yeşil mutabakat, su yönetimi gibi. Sürdürülebilirlik çok kapsamlı ve disiplinler arası bir kol olduğundan zamanla oturacaktır.
Kolaylıklar dilerim.