Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
TaslakÇevre yönetimi hizmetleri hakkında yönetmelik taslağı ve ekleri - karşılaştırma cetveli - görüş bildirme formu
Soru şudur: Üniversitelerin Müh. Fakülteleri mezunu arkadaşlar da belgeyi doğrudan alıyor? Yoksa Tezli Yüksek Koşuluyla mı alıyor? Tezli koşulu geldiyse iyi gelişme, belgeyi sınavla alma koşulu ortadan kalkıyor, en azından yeni bir dış kaynak mezun giremeyecek veya girmesi zorlaşacak.
Serhat A.üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden mezun olanlardan çevre mühendisliği, çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında tezli lisansüstü eğitim almış olanlara, mezuniyet belgeleri ile başvuru yapmaları halinde verilir. Bu maddeden anladığım tezli yüksek lisans yapanlara veriliyor
Tolgay Doğan
Çevre Yönetimi Hizmetleri de İSG Hizmetleri gibi desteklenebilseydi. Bunu Çevre kanununa ekletebilirdik ve alt mevzuatı hazırlanabilirdi. Daha önce bu fikrimi paylaşmıştım diye hatırlıyorum ama eğer yazmadıysam diye yazayım dedim.
bu taslak ne zaman yürürlüğe girer ki acaba?
Ben bir firmanın kendi bünyesinde hem isg hem de çevreye bakıyorum. birinden birini seçmem gerekecek ve sanrım kendi mesleğimden vazgeçmem gerekecek
ovguTaslakta şöyle bir madde var.Madde7
8.Firmada tam süreli istihdam edilen personel, firma bünyesinde bulunan çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemelere ilişkin yetkilendirmeler dışında başka bir mevzuata ilişin yetkilendirmeler kapsamında çalışamaz, başka bir işletme veya firma bünyesinde görev alamaz.
Serhat A.A firmasında çevre danışmanlık yaparken B işletmesinde veya C OSGB de İSG yapılamıyor ama işletmede iseniz İSG ile ilgili sıkıntı görünmüyor gibi
Bu zamana kadar yapılan o kadar mücadele yine sona ermiş çevre görevlisi belgesini yenilecek adı''Çevre yönetimi hizmeti belgesini ''anlaşılan nerdeyse 4 yıllık üniversite mezunu herkes daha rahatça alabilecek çevre mühendislerin kendi içindeki diğer sektörlere göre daha kolay iş bulduğu danışmanlık firmalarına girme ihtimalleri de zorlaşacak bu taslak çevre görevlisi/mühendislerin ruhuna Fatiha dememiş bi tek.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.