Çevre İzninde Anfo Torbaları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hurşit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Maden ocağında anfo kullanılıyor. AYP'de kullanmak için Anfo torbalarının atık kodu ne olarak geçiyor; bir de bertarafı lisanslı firma grubundan hangisine verilecek bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler

Üyeler Görebilir
@Hurşit
Kardeşim merhaba. Dediğin anfo torbalar içerisinde tehlikeli madde barındırıyor ise bu tür atık torbaları bence 15 01 10 kontamine olmus ambalaj atiklari kategorisine girebilir.

Üyeler Görebilir
Abi merhaba; cevabın için teşekkür ederim öncelikle, dediğin gibi 15 01 10 bir kaç yerde de bu atık kodunu buldum. Bir de bu anfo torbalarını anfo üreten paketleyen firmaya mı teslim ediyoruz yoksa tehlikeli atık sınıfını kabul eden lisanslı firmalara mı? Her ikisini de kabul eden il çevre var çünkü

Üyeler Görebilir
@Hurşit
Rica ederim. Kardeşim üreten firma alabilir ve torbaları tekrar kullanabilir. Ya da bertaraf tesisine verebilirsin. İstersen il cevreyle görüş.

Üyeler Görebilir
Merhaba;

Anfo torbaları patlayıcı madde içerdiği için geri kazanıma yollanmamalıdır, diye düşünüyorum, kendi tüzükleri olması gerekiyor.

Üyeler Görebilir
@Erkan Karakaya TEKEL DIŞI BIRAKILAN PATLAYICI MADDELERLE AV MALZEMESİ VE BENZERLERİNİN ÜRETİMİ, İTHALİ, TAŞINMASI, SAKLANMASI, DEPOLANMASI, SATIŞI, KULLANILMASI, YOK EDİLMESİ, DENETLENMESİ USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN TÜZÜK bunu kastediyorsanız ben bulamadım burada böyle birşey

Üyeler Görebilir
Makina kimya yakıyor diye biliyorum, ayrıca patlama veya yanma özelliği olan kontamine olmuş ambalajları geri kazanıma yollamak risk.

Üyeler Görebilir
@Erkan Karakaya bana yakılması pek mantıklı gelmedi yanlış mı biliyorum toz halinde de olsa patlayıcı madde kalıntısı torba içerisinde kalıyor ve yüzlerce torbadan bahsediyorum; sonra adamlar kendini havaya uçurmasın :D Kimsenin günahına girmeyelim:)