• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yumuşatma ve ters ozmoz atiksulari

İlayda SÖNMEZ

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Yok
Arkadaşlar merhaba,
Yumuşatma ve ters ozmoz atıksu cıkıslarını kimyasal atıksu arıtma tesisine bağlamayı düşünüyorum.
Ancak, Yumuşatma sistemini kuran firma tuzluluk nedeniyle arıtmanız zarar görür kesinlikle bağlamayın diyorlar yumuşatma atıksularını.
Kimyasal atıksu arıtma tesisini yapan firma ise, sorun olmayacağını aksine daha iyi olacağını söylüyor arıtmamızın çıkış değerleri açısından.
Kararsız kaldım. Yardımlarınızı rica edeceğim.
Şimdiden teşekkürler

DuyguOzturkyumuşatma sisteminden rejenerasyon sırasında yoğun tuzlu su gelecektir. ters ozmos sisteminde ise sürekli olarak bir konsantre atık su çıkışı olacaktır. çıkan atık su karakteri de beslediğiniz suya göre değişecektir. genellikle tuz arıtımı için kullanılır bu sebeple ortalama giriş suyunun 2 katı tuzluluk değerinde bir su olacaktır. burada kritik nokta çıkacak atık suyun debisi ve mevcut atık su ile olacak karışım sonunda elde edilecek atık suyun değerleridir. atık su firması buna onay veriyorsa sıkıntı olmayacak demek ki

Anonim (263f)yaptıkları arıtma doğru düzgün çalışmıyor. sanmıyorum sorumluluk alacaklarını. Aksi durum olması halinde bana patlar olaylar :D çok teşekkürler fikirleriniz için. Peki arıtmaya bağladıktan sonra arıtmayı arızaya sokacak bir durum olmaz değil mi tuzluluktan dolayı? bağlayıp sonra vazgeçebilir miyiz bağlantıyı kesip? denemeye değer diye düşünüyorum.