• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek mühendis.

• Konuyu başlatan Silinen üye 26060
  • Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 26060

Arkadaşlar merak ettiğim bir husus var. Tezsiz yüksek lisans yapınca yüksek mühendis ünvanı alınabilir mi ?

Söylemlerinizde haklı olduğunuzun net olarak farkındayım. Fakat ben kamuda çalışıyorum, tezli yapmam biraz problem açıkçası. Şuan elimdeki imkanlar ancak tezsiz yapabilme olanağı tanıyor, en azından yüksek unvanı alabilmek bile şuan için tatmin edici. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Bakın tezsiz yapacağını düşünelim yine ödev verilebilir konularınız olur bir şeyler araştırırken bile bir çok şey öğrenip kamuda bile uygulayabilirsiniz.

Neden çevreyle ilgili kamu sporu yapmayasınız? :)

@Murat ÇELEBİ
Kesinlikle katılıyorum, üstelik aradan bayağı zaman geçmiş olmasına rağmen. Şu anda mevcut bir kaç proje içindeyim bknz. Sıfır Atık ve Iso 14001 Çevre Yönetim Sistemi bunlar ile alakalı farkındalıklarla uğraşıyorum, yeni şeyler de öğreniyorum üstelik.

Tezli yüksek lisans yapıyorum. Şimdi bu okulu bitirince diplomada yüksek mühendis mi yazacak? Resmiyette böyle bir ünvan var mı?

@Gizem Sunar
faklı olunca uzman unvanı geliyor ..

@Ferhat Elçi
Yürütme Kurulu’nun 16/10/1989 tarihli toplantısında; “Mühendis” unvanı alanların aynı alanda master öğrenimi görmeleri sonucu “Yüksek Mühendis” unvanını almaları, farklı alanda yüksek lisans veya doktora öğrenimlerini tamamlayanların ise “Bilim Uzmanı veya Doktor” unvanı verildikten sonra diplomalarına uzmanlık alanlarının parantez içinde belirtilmesi uygun görülmüştür