• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yol guvenlik calismasi fizibilite

uyku tulumu

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yok
Merhaba arkadaslar

Qatar Ekonomik Bolge icin bir yol guvenlik calismasi raporu hazirliyorum. Raporun ilk kismina fizibilitesi hakkinda bir seyler yazmam gerekiyor. Elbetteki projeyi gormeden bir sey soylemek zordur. Ama elinizde ornek bir yol guveblik calismasi, yol guvenligi icin yapilmis fizibilite ornegi varsa paylasabilir misiniz?

Google da aramaya inaniyorum ama sizlerde de varsa paylasmanizi rica ederim

Simdiden tesekkur ederim.

Merhaba Ayse Gul Hanım,

Bizim danışman firma vasıtası ile bir yol güvenlik raporu çalışmamız oldu, fakat raporu sizinle paylaşamıyorum şirket kurallarımız gereği. Raporun içeriğinden kısaca bahsetmek isterim;
- Amaç--> Rapor, filo yönetimi konusunda çözüm önerileri sunuyor.
- Kapsam--> Tesis ve ocak arasındaki yolların güzergahları belirlendi. Filo ve araç kapasiteleri hakkında bilgi toplandı. Danışman firmanın uzmanları tarafından araçlarla ve şoförlerle beraber birebir sürüş yapılarak ve gözlem yapılarak kontrol edildi, fotoğraflamaları yapıldı. Yolların fiziki haritaları çıkarıldı. Çıkan sonuçlara göre riskli noktalar belirlendi (fotoğraflarla desteklendi--> örneğin viraja ...km hız ile girilmeli, daha az fren kullanılmalı, şu noktaya şu trafik levhası konulmalı gibi...) araçların tonajları hakkında yönetmelik ve imalatçı firma bilgileri raporda ayrıca yer alıyor.
- Sonuç---> bu kısımda bir özet ve firmanın bizlere/sürücülere önerileri oldu. Örneğin, ekonomik sürüş eğitimi alınmalı, yüklemeler ... tonu aşmamalı, denetim yapılmalı, gibi.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İyi çalışmalar dilerim.

@ayça ayan

Merhaba Ayca Hanim,

Raporu tamamladim ben de paylasmaya cekiniyorum ama soylediklerinizin yardimi dokundu. Cok tesekkur ederim.

Bu yol guvenlik planini kendim tamamladim. Bazen ced projelerinde gerekiyor. Birinin ihtiyaci olursa diye buraya birakiyorum. Ingilizce bir kaynak ama google translate ise yarar her zaman dedigim gibi.

Ekli dosyalar

• Yol Guvenlik Plani-Taslak.docx
    2.6 MB · Görüntüleme: 27