• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yıl Sonu

duygu G.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
.
Çevre Danışmanlığı yapan arkadaşlar, yıl sonu yapmayı unuttuğum bir bildirim vs... var mı diye elinizde bulundurduğunuz bir check list iniz var mı?

Arkadaşlar;
BEKRA Beyanları
Toprak Kirliliği Beyanları
Varsa atık çıkışı
EAYP ler
Çevre İzin ve Lisans İşlemleri
Kütle Denge Sistemi ile alakalı kontroller
Aylık Değ. Rap.
İç Tetkikler
Eğitimler
Şuan aklıma gelenler

Yaou kullanım izin belgesi,kapasite raporu, tapu,çed vb. bilgileri içerecek excel çalışması hazırlayın. Yönetmelikleri takibi açısından ayrı bir excel oluşturun. İçeriğinde kaldırılan yönetmelik,değişen tarih vb. bilgileri içerecek bir çalışma yapabilirsiniz.

Benim, tesislere ait özet şeklinde bir excel dosyam var, burada iç tetkik tarihleri, acil durum eylem planı tarihleri, risk değerlendirmeleri tarihleri,atık beyanları, tehlikesiz atık çıkışları, numune alma periyotları ve eğitim tarihleri var. Sizin uyguladığınız da iyi fikir, bunu yapacağım. Örneğiniz var mı bakabilir miyim? @Olgaç Sürmelihindi

Merhabalar,

Aylık ve yıllık iç tetkiklerle ilgili bir sorum var. Ben holdinge bağlı bir firmada tam zamanlı Çevre Mühendisliği yapıyorum, çalıştığım holdinge bağlı bir firmamız daha var onların da çevre işlerine bakıyorum.

Sormak istediğim, benim tam zamanlı çalıştığım firmada yıllardır aylık ve yıllık iç tetkikler yapılmaktaymış ben de işe başladığımdan beri düzenli olarak yapıyorum. Ancak diğer kardeş firmamızın ne aylık ne de yıllık iç tetkik raporları hazırlanmamış bu zamana kadar benden önceki çevre mühendisi arkadaşlar tarafından. Firmaların aylık ve yıllık iç tetkikleri yapması / yapmaması için bir kriter mi var, yoksa üretim faaliyeti gösteren her firma yapmak zorunda mıdır?

Öyle bir zorunluluk var ise, bundan önce hiç yapılmamış olmasının ne gibi sonuçları olabilir?

@Beril Çataltepe

Aylık değerlendirme ve iç tetkikler tesisin çevre danışmanının sorumluluğundadır. Bir tesis çevre danışmanlık firması ile sözleşme imzalarsa ya da bünyesinde çalıştırıyorsa ve Çevre İzin Lisans Yönetmeliği kapsamındaysa hazırlaması gerekmektedir. Cezai yaptırımı danışman, danışmanlık firmasına ya da Çevre Yönetim Birimi'ne verilir. Aşağıdan ceza puanlarını görebilirsiniz:

Ekli dosyalar

• CEZAİ PUAN UYGULAMALARI.doc
    97 KB · Görüntüleme: 29
@Cem Yılmaz

Firma Çevre İzni'nde kapsam dışı ve kendi bünyesinde Çevre Görevlisi barındırmıyor, benim sicilim oraya ait değil. Şuan çalıştığım firmaya ait. Dışardan bir Çevre danışmanlık hizmeti de almıyor. Böyle bir durumda yine de cezai işlem uygulanır mı?

@Beril Çataltepe

Hayır, uygulanmaz. Çünkü hazırlama şartı yoktur.

@Fatih Koçak

Fatih Hocam doğrusunu söylemek gerekirse kanunen hazırlanamaz. Ama "sıkıntı çıkmasın siz eskiye dönük hazırlayın" diyen İl Müdürlüğü çalışanı bile gördüm :)