• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeraltı suyu analizi

Mehmet K

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Özel Şirket
Merhaba, bir bağ evimiz var yıllardır kullanılmayan zamanında açılmış bir tulumbası var , bu tulumbadan su içmek istiyorum fakat içilebilir seviyede mi onu öğrenebilmem için gidebileceğim bir analiz merkezi var mı ?

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Mehmet K
Bağlı bulunduğunuz İl Sağlık Müdürlüğüne ait Halk Sağlığı Laboratuvarı vardır. Buradan numune alınıp analiz yapılmasını talep edebilirsiniz. Hem mikrobiyolojik hem de kimyasal analiz yapılması gerekmekte. Yüksek ihtimalle direkt olarak içilebilir bir su çıkmayacaktır. Bir dezenfeksiyon ünitesi gerekir diye düşünüyorum.

Merhabalar, kuyu suyunuzu hem kimyasal hem biyolojik analiz yapılmasını öneririm. Uzun süredir durgun bir su olduğu için biyolojik oluşum artmış olabilir. Cem Bey'e katılıyorum. Bulunduğunuz ilin halk sağlığı laboratuvarı en uygun yer olacaktır. Hem kimyasal hem biyolojik analiz yapabilirsiniz. Mart 2021 ayı içerisinde ikisi bir arada 270 Tl bir ücreti mevcut. Dikkat edilmesi gereken konu biyolojik analiz için özel kaplar mevcut ve laboratuvara giderek temin etmeniz gerekiyor.