• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni mezun maden ocağı

Zeynep şahing

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Maden işletme
Merhaba ben yeni mezunum yeni açılan bi maden ocağında çevre görevlisi olarak işe başlayacağım zorlukları varmıdır yada orada benim tam olarak görevim nedir rapor hazırlarken neleri not etmeliyim bu konuda bilgilendirirseniz beni çok sevinirim

Çözüm
Hayırlı olsun öncelikle. Bahsedeceğim konular çevre danışmanlık konusunda ilk aklıma gelenlerdir.
Öncelikle faaliyet alanınız için daha önceden alınmış bir izin lisans belgesi var mıdır onu kontrol etmelisiniz. Bitiş süresi yaklaşan izin lisans belgeniz varsa yenileme için hazırlıklara başlamanızı öneririm.

Aylık faaliyet raporlarını kontrol edip göreve başladığınız tarih itibariyle her ay faaliyet raporlarınızı hazırlamanız gerekmekte.

Bir paket arıtmanız varsa bulunduğunuz ilin çevre şehircilik il müdürlüğü tarafından aat onay yazınız olmalı. Ayrıca arıtmanızdan MELBES üzerinden iç izleme numunesi alınıyor mu? Ne sıklıkla alınıyor (arıtma debinize göre)? Atanan laboratuvarla görüşmenizi ve eski analiz sonuçlarını isteyin. Çevre...
Hayırlı olsun öncelikle. Bahsedeceğim konular çevre danışmanlık konusunda ilk aklıma gelenlerdir.
Öncelikle faaliyet alanınız için daha önceden alınmış bir izin lisans belgesi var mıdır onu kontrol etmelisiniz. Bitiş süresi yaklaşan izin lisans belgeniz varsa yenileme için hazırlıklara başlamanızı öneririm.

Aylık faaliyet raporlarını kontrol edip göreve başladığınız tarih itibariyle her ay faaliyet raporlarınızı hazırlamanız gerekmekte.

Bir paket arıtmanız varsa bulunduğunuz ilin çevre şehircilik il müdürlüğü tarafından aat onay yazınız olmalı. Ayrıca arıtmanızdan MELBES üzerinden iç izleme numunesi alınıyor mu? Ne sıklıkla alınıyor (arıtma debinize göre)? Atanan laboratuvarla görüşmenizi ve eski analiz sonuçlarını isteyin. Çevre dosyanızda bulunmalı.

Sahada oluşabilecek tehlikeli tehlikesiz atıkların ne olduğunun tespiti ve hangi lisanslı firmalara gönderildiğini araştırmanız gerekli.

EÇBS üzerinden özellikle kirlenmiş sahalar bilgi sistemi girişlerinizi kontrol etmenizi öneririm. Tabiki sonrasında Motat'tan daha önce yapılan atık beyanları ve tehlikeli atık çıkışlarını kontrol edin.

Çözüm
Maden Atıkları Yönetmeliğine göre hazırlanmış Maden Atıkları Yönetim Planı'nızı sorgulayın derim.