• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yaşam Döngüsü Analizi

Merhabalar Yaşam döngüsü analizi bir ürüne bir hammaddeye yönelik yapılan bir çalışma olduğu için belki ihtiyacınızı biraz daha detaylandırabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
 
Yaşam döngüsü analiz, tablosu, planı vs herhangi bişey diyebilirsiniz. Yaşam döngüsünde önemli olan hammaddeden son tüketiciye kadar olan süreçleri ele almanız , hammaddenin nasıl ulaştığı neler olduğu girdilerin neler olduğu, üretime giden yolda aradaki prosesleri tanımlayıp, ürün üretiminde kullanılan girdilerin belirtildiği, daha sonra depolama, nakliye, sevkiyat ve son kullanıcıya kadar olan süreçlerde çevre boyutlarını değerlendirip oluşan tüm etkilerin nasıl berataraf veya önlendiğinin göstergesidir. Sizin işletmenizin tüm süreçlerini ele alıp yukarıdaki anlatıma göre detaylandırmanız lazım.
 
Açıkçası yaşam dönügüsü ve boyut analizi farkını ben de net olarak anlayabilmiş değilim. Tüm bu saydığınız süreçler; hammadde temini, üretim, depo, nakliyat vb. hepsi çevre boyutlarında var olan şeyler. Yaşam döngüsünde ekstra ne yapılması gerekiyor oturmadı bende bi'türlü :/
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
zeynep k.Siz çevre boyutlarında kuruluşunuzun tüm proseslerinde olan çevre boyutlarını çevreye nasıl etki ettiğini bu etkinin nasıl önlendiğini etki xolasılık = şiddet olarak tanımladığınız, aksiyon belirlediğiniz, iligi yasayı tanımladığınız, sorumluların vs gibi bilgileri içeren doküman .
Yaşam döngüsünü siz bu plana entegre etmiş iseniz zaten tamamdır . Ayrıyetten bir doküman yapmanıza gerek yok. Boyut analizinde Hammadde girdileri ile çıktıları ve diğer tüm proseslerle etkileşimi var ise tamamdır . Dosyanın adını çevre boyut analizi ve yaşam döngüsü olarak kullanın.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Aren YakupoğluBoyut analizi bahsettiğiniz bilgileri içeriyor, hatta ek olarak akisyon sonrası puanlama, termin süresi, rutin faaliyet/rutin olmayan faaliyet vs eklemem önerilmişti geçen yıl denetimde.
Yaşam döngüsü analizi olarak ben geldiğimde hazır bir evrak vardı. Ürünün girdiği prosesler şematize edilmiş, ben de onu gösterdim ama bu iş akış şeması gibi olmuş bunu geliştirin şeklinde yorum aldım.
Yaşam döngüsünün boyut analizine entegresi de söz konusu oldu. Gerçekten kafam çok karıştı :/
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
zeynep k.Şematik olarak da anlatılabilir ancak sadece görsellerle değil. Çevre boyut analizine şöyle entegre edilebilir.
Örnek ; siz proses olarak çevre boyutlarını değerlendiriyorsunuz ya proseslere hammadde alımı deyip hammaddeden üretime üretimden son çıkışa kadar müşteriye ulaşan ürüne kadar detaylandırabilirsiniz. Örneğin ürününüz poşet. Müşteri bu poşeti nasıl doğaya bırakır ve çevreye etkisini nasıl olabilir. Bertaraf yöntemi ne olmalıdır gibi düşünün. Çünkü standartta bir tanım var son kullanıcıya kadar olan süreçleri ele almalıdır der.
 
Üst