• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yardım atık kodu

Tansu Aktaş.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Gökay geri dönüşüm
Merhaba,
Arkadaşlar 070213 kodu ile çalıştığımız bir firmadan yoğurt kabı vs. kap çeşitleri alıyoruz ve bize çıkış yapılan faturada 070213 atık plastik ambalaj hurdası üretim artığı açıklaması yer alıyor (kodun yanında) bu durumda kds ye faturaları girdim peki ambalaj bilgi sistemine de girmem gerekir mi?

@L.Nergiz sonuçta yoğurt kapları ambalaj değil mi aynı zamanda faturada ambalaj ibaresi yer alıyor.Bu durumda girmem gerektiğini düşünmüştüm .

Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğinde tanımlar bölümü ve ek kısmında ambalaj atıkları için verilen örnekler var bunları incelediğinizde daha net şeyler oluşabilir

@Serkan Çiçekay hocamın dediği gibi poşet , streç ve naylon torba gibi ambalaj atıkları hariç diğer tüm plastikleriniz için kullanabilirsiniz.
Ancak yönetmelikte aşağıdaki gibi sınırlamış onun bilgisini de iletmiş olalım . Yani
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
girerek atık kodlarının başlıklarına bakabilirsiniz.

1588241228193.png

Seren Hanım Merhaba,

Üstadların dediklerine ek olarak, çocuk bezinin yan kesim fireleri, ayakkabı tabanı üretimi yaparken tabanın kenar kesimleri, elyaf üretimi sırasında polimer oluşur. Bu polimerin donmuş hali (katı ziyan) polimer plastik türevli olduğu için 07 02 13 atık plastik olarak sınıflandırılır.