• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yaptigim tez konusu i̇çi̇n kati atik bertaraf tesi̇si̇ yer seçi̇mi̇nde ağirliklandirma yardimi

mustafakemal61

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
YOK
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YER SEÇİMİ ÇALIŞIYORUM KRİTERLERİ BELİRLEDİM UZMAN OLAN ARKADASLAR HANGİ KRİTERE AĞIRLIK OLARAK KAÇ VERMEM GEREKİYOR ACABA?
-YÜKSEKLİK
-EĞİM
-BAKI
-BÜYÜK TOPRAK GRUPLARI
-ARAZİ YETENEK SINIFI
-JEOLOJİ, JEOMORFOLOJİ
-FAY HATLARINA UZAKLIK
-AKARSUYA UZAKLIK
-ARAZİ ÖRTÜSÜ
-DOĞAL KORUMA ALANLARINA UZAKLIK
-KÜLTÜREL KORUMA ALANLARINA UZAKLIK
-YERLEŞİM ALANLARINA UZAKLIK
-YOLLARA OLAN UZAKLIK
-ENERJİ ALT YAPISINA UZAKLIK
-HAVAALANINA UZAKLIK

Projeksiyon nüfusu 1.4milyon
Bu tesise atıklar kaynağında ayrıştırılarak getirilecek olup ayrıştırma tesisinde tekrar ayrıştırılarak kurutmaya tabi tutulduktan sonra gazlaştırılarak elektrik enerjisi üretilecektir

Tesiste oluşan atık sular arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra deşarj edilmektedir.

Gazlaştırma sonucunda oluşan kül ve ayrıştırmadan gelen taş, toprak vb. atıklar tesis içerisinde depolanmaktadır.

mustafakemal61Gazlaştırma tesisi bana hayal ürünü gibi geliyor, bir örneğini görmedim ama bu yatırımı yapmak isteyen çok fazla insan var, ne hikmetse. Kaynağında kim ayrıştıracak bu atıkları, ayrıştırdığınız atığı neden tekrar ayrıştıracaksınız, Türkiye'de ürettiğimiz evsel atıklar özellikle yaz aylarında aşırı ıslak olur dolayısıyla kurutma hususu ne kadar verimli olur, bunların tamamı bana göre tartışma konusu. Kaldı ki kaynağında ayrıştırma ve çöp toplama hizmetleri ilçe belediyelerinin sorumluluk alanında, bertaraf ise büyükşehir/il belediyesi sorumluluğunda. Durum böyle iken Türkiye şartlarında bu bahsettiğiniz kağıt üstünde hayali bir proje gibi geliyor bana. Dolayısıyla makul fikirler veremeyeceğim, "hangi kritere kaç vereceğim" sorusunu da anlamadım açıkcası.

@Veysel Kılıç etiketleyeyim. Bir süredir foruma girememiş fakat bildirimi görünce gelir diye umuyorum. Gökşin inşaatta katı atık tesislerinin dizaynı konusunda çalışıyordu kendisi eğer görevi değişmediyse.