• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yalan bu site

aykut demir

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
işsiz
Şurada kimse kimseye yardımcı olmuyor yahuu. açılan hiçbir konuya verilen cevap yok.

meslek dalları ile alakalı kült veri paylaşan bir iyok. yönlendirme yok. neredeyse hiçbir şey yok bu sitede.

18 bin konunun açıldığı ve 180 bin den fazla mesajın olduğu bu siteye mi yalan diyorsunuz ? Hepimiz bir similasyonun mu içindeyiz ? Hangi sorunuza cevap alamadınız ? Sizi bu mesaj almaya iten nedir ?

Açtığınız 6 konudan 5 i cevaplanmış zaten. Sizi tatmin etmeyen nedir ? Bir konuya cevap alamamışınız oda proje örneği istediğiniz konu. Bu konu hakkında forum içinde gerekli araştırmayı yapmamışsınız yapsaydınız eğer site de onaylı proje hesap ve çizimlerini paylaştığımı görürdünüz.

Kubilay Dumannasıl araştırma yapılmamış beyefendi. arama kutucuğuna her şeyi yazdım. ben, kendim için konuşmuyorum sadece.

lütfen, son sayfaya bakar mısınız? neredeyse sorulan tek bir soruya düzgün cevap verilmemiş. bir beyefendinin sorusunu cevaplamaya çalıştım o da doküman yükleyemedim. yaptığım hesaplama da çöp oldu bu site yüzünden.

Aykut Bey cevap mı verilmemiş yoksa verilen cevaplar yorumlar sizi tatmin edememiş. Hangi konular bunlar ?

27 ocak 2023 yılında girmiş ulaşmaya çalıştığınız kişi. Dolayısı ile her istediğiniz kişiye hemen anında ulaşma arzusunda olmak forum mantığına aykırı bir olay. Özelden msj atmayı denediyseniz ve cevapta alamadıysanız bu siteyi karalama hakkını size vermez.

aykut demirBunun bilincinde olmanız harika bir haber. Ben konuyu manipüle ettiğime inanmıyorum. Ancak sizin konuşma şekliniz sebebiyle beni manipüle ettiğinizi düşünüyorum. Saat ve tarih itibariyle nöronlarım tatil moduna giriş yapması sebebiyle yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte konuyla ilgili düşünce sisteminizi bir kez daha gözden geçirmenizi öneririm.

@aykut demir bu site senin benim ve diğer tüm meslektaşlarımız gibi kanlı canlı gerçek bir sitedir. lütfen eleştirilerimizi yapalım ama genelleme yapıp bunca arkadaşımızın emeğini harcamayalım. Çevre mevzuatı ve teknikleri konusunda ilk başvurduğum adresimdir burası. Ne sorduysam cevap almışımdır, sorulanlara da vaktim ve bilgim elverdiğince cevap vermişimdir tıpkı diğer arkadaşlarımız gibi.

sitede 7/24 çalışan 8-10 personel olsa, sorulan sorulara anında cevap verse keşke... arama yapmak, cevap beklemek bazen çok yorucu oluyor :(

Efecan BozÜstad,

@Fatih Özcan Bey'in maaşı yeni euro'ya geçtiği için ve sorulara hızlı cevap verilebilmesi adına hologram sistemini kurmaya çalışıyor. Bu sistem ile meslektaşlarımız sizlere anında cevap verebilecek. Bu sistemi kol saatine bile yansıtacak.

Mesela biyogaz tesis ile ilgili sorunuz olursa @Ali_Cengiz diğer adı Uğur Bey, namı diğer füzeci Uğur'un hologramı size anında cevap verecek.

Maşallah Patronda hizmetler bitmek bilmiyor😊😁

Ancak okumaya fırsatım oldu mesajları. Bence de çok haklısınız site gerçekten yalan. Kimse cevap vermiyor, bu yüzden 14 yıldır büyüyerek devam ediyor.

Sitede 7/24 mesajlara cevap verecek 8-10 kişi yerine birbirine gerçekten kenetlenmiş, hazırı beklemek yerine birbirini sırtlayan uzman oldukları konularda yazılan mesajlara fırsat buldukça düzenli mesaj yazan meslektaşlar olsa da güzel olurdu.

Eleştirilmeyi her zaman hazmederim hatta eleştirilerden mutluda olurum. Fakat yazılan mesajlar gönüllü olarak destek olmaya çalışan meslektaşlarımın emeklerini gözmezden geliyorsa orada seve seve müdahale ederim. Kimse bu kadar emeği görmezden gelemez, gelmemelidir!

naçhizane yorumum, bu sitede kimse kimseye yardim etmek zorunda degil, yani boyle bir zorunlulukla burada degil kimse. gönüllülük esasiyla kurulan hiçbir maddi beklentisi olmayan bir yapı. sanki bir para vermis ve karsiligini alamamis gibi davranmak dogru degil. ayrica yapacaginiz meslegi ve işleri buradan ogrenmeyle ilgili bir umudunuz varsa o da yanlış bir yaklaşım. saygılar...

Bu site kadar verim aldığım bir site yoktur. Bir çok soruma anında cevap alacağımı biliyorum. Aldığım cevaplarda yönetmeliklere dayalı ya da kendi başlarından geçmiş tecrübesini çekinmeden paylaşan meslektaşlarım. Çok spesifik bir konu paylaşılır , meslektaşlarım yanlış yönlendirmeme adına cevap vermeyebilir. Onun dışında buradaki herkesin emeklerine sağlık. Kimsenin hakkını yememek lazım. Bu şekilde başlık açıp yazmak hoş olmamış ki kimsenin cevap verme zorunluluğu da yok. Gönüllülük esaslı tamamen yardım amaçlı bilgiler paylaşılıyor bu site de.

Tüm yorumları okudum. Evet herkes gönüllü olarak burada cevap veriyor. Bu site dışında bu kadar meslektaşın bir arada olduğu soru sorup cevap aldığı başka site olduğunu düşünmüyorum.
@Fatih Özcan abim konuyla ilgili anket oluştururmusun ? Gerçekten herkes bu şekilde yardım alamadığını ve boş bir site olduğunu mu düşünüyor ? Anket ile görelim

Arkadaş 7 yıldır ilk kez tatile gittim, onda da ortalık karışmış. Fatih Abi lütfen benim maaşımı yatırır mısın arkadaşa cevabı ona göre vericem (!) :D

Pek sayın meslektaşım, 50 bin kişinin tamamı buraya kendi rızasıyla kayıt olmuş ve yine aynı rıza ile mesaj atıp atmama özgürlüğüne sahiptir. Her sorunuza yanıt bulamayacağınız gibi, bizler de her sorunuza cevap vermek zorunda değiliz. Bazı yanıtlar ek uzmanlık gerektiriyor, bazı yanıtlar özel bilgiler içeriyor, bazı yanıtlar ise tecrübeye dayalı emek barındırıldığı için dışarıya verilmek istenmeyebiliyor. Bu gibi durumlara alışmış olmanız lazımdı zaten üniversite döneminde. Burada kimse birbirinin patronu, müdürü ya da çalışanı değil. Soru sorduysanız, neden cevap verilmiyor diye burayı suçlamanız komik. Daha iyisini siz yapın, gelip biz katılırız.

Konu başlığını açan arkadaşa hitaben, sürekli soru sorup cevap alan arkadaşlardan birisisin anladığım kadarıyla.. peki kaç kişinin yardımına koştun, kaç kişi için zamanından feda ettin? Hiç yapmadığını görüyorum..

Sürekli yardım isteyip, kimseye yardımcı olmayan birisiysen, bence eleştirelecek ilk şey sensin..