• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yağmur suyu analizi

pınar 17

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Yok
arkadaşlar meraba yağmur suyu analizi yapıyorum sadece ph ve iletkenlik ölçümü yaptık. yağmur suyunun içinde bulunacak metallere sağlam bir kaynak bulaamadım. yağmur suyundaki metaller ve iyonların isimleri ve kaynakları lazım. nasıl bulabilirim bilgisi olan var mı?

Yağmur suyunda olabilecek metaller belli değil mi ekstra bir analiz akredite laboratuvarda ortaya çıkar. Mg ,ca, Fe, yoğunluktadır. Çünkü sonuçta buharlaşma sonucu doğal bir döngüde olaşan bir hava olayı. Tabiattaki mineralleri ve metalleri taşır .

teşekkür ederim. labaratuvarda içerikle ilgili deney yapmadık. kendimiz yorum katacagız ama ben hava da çok başarılı değilim o yüzden aklıma bir şey gellmiyor.

mesela bölgeye göre değişmez mi içeriğinde anyon katyonlar temiz bir hava ya da kirli bir havada oluşabilecek anyon katyon bilmediğim için ilerleyemedim

mesela bölgeye göre değişmez mi içeriğinde anyon katyonlar temiz bir hava ya da kirli bir havada oluşabilecek anyon katyon bilmediğim için ilerleyemedim

Ya şimdi hava kirli veya temiz olabilir . Ama bu yağmurun veya hava olayının bölgede yağmurun farklı metaller veya mineraller oluşmasına etken etmez . Ama ne olur çok kuvvetli bir kimyasal havaya bırakılır ve bu yağmurla aşağı inerse kötü olur . Asit yağmuru dediğimiz olay bu zaten. Kimyasal madde havadaki oksijenle birleşerek farklı kimyasallar türetiyor . Sana tavsiyem , büyük doğa felaketlerinin yağmurla aşağı inmesini araştır yoksa normal havada yağmurda pek bir bileşik bulamazsın bulmaya çalışırsan Biraz para Lazım.