• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yağmur sularını foseptikte biriktirip verebileceğim lisanslı bir firma ?

yoncanur kalyoncu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Kasım 2014
Firma
yok
Ambalaj atığı toplama ayırma ve geri kazanım tesisi olarak faaliyete geçicez yağmur sularımı belediye almıyor bunun için acil vidanjörle protokol yapmam gerekiyor önerebileceğiniz var mı (trakya bölgesi)
 
@yoncanur kalyoncu

Sadece vidanjör mü? Yoksa Arıtma Tesisi de lâzım mı? Trakya Bölgesinde Bizim Emlak ve Cevatoğlu firmalarını biliyorum vidanjör hizmeti veren.
 
@yoncanur kalyoncu
neden böyle birşey yapacaksınız. il müdürlüğü mü istedi? alanınız çok büyükse fosseptikte toplama konusunda ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. taşmalar sık olur ayrıca çok maliyetl, olur sürekli vidanjörle çekilmesi. zaten tesisiniz ambalaj toplama ayırma tesisi burda yağmur suyuyla temas etmesi halinde ciddi kirletici birşey olmaz. neden böyle birşey yapmayı düşünüyorsunuz
 
arıtma tesisi kurmak için küçük bi tesisiz buradaki hiç bir hurdacınız öyle bi sistemi yok hepsi dereye deşarj ediyor. İl müdürlüğü istiyor evet

@Cem Yılmaz

arıtma tesisi ile anlaşması olan vidanjör olsa çok daha iyi olur. zaten suyumuz çıkmıyor sadece anlaşma için
 
.....zaten suyumuz çıkmıyor ...

nasıl yani? yağmur=0 mı?

yağmur sularını belediye de almıyormuş.
 
Yağmur sularının prosesle temasını önleyemez misiniz? Proses atıksuları için arıtma yapılması ya da lisanslı arıtma tesisine gönderilmesini anladım da yağmur sularının arıtma tesisine ulaştırılması nasıl bir uygulama??? Bunu yapan firma var mı Türkiye'de?
 
önleyemiyorum. o yüzden alternatifler bulmaya çalışıyorum. Arıtma tesisi yapılamaz 6 çalışan var zaten küçük ölçekli bi tesis. Ambalaj atıkların üzerinden süzülen yağmur sularını endüstriyel su olarak kabul ediyorlar o yüzden 3 lü sözleşme isteniyor. Yakınımdaki arıtması olan bütün fabrikaları aradım kabul etmiyorlar. vidanjör ile anlaşıp o vidanjör şirketininde anlaşmalı arıtma tesisine gönderdiğini kanıtlamaktan baska çözümüm yok
 
@yoncanur kalyoncu
il müdürlüğünde çalışan biri olarak ambalaj atığı toplama ayırma ve geri kazanım tesisinden böyle birşey istenmesini çok saçma ve gereksiz buluyorum. mutlaka bir yanlış anlaşılma vardır. bir daha il müdürlüğü ile görüşün tekrar teyit edin kendinizi ifade edin fosseptik faydalı olmaz kullanamazsınız şiddetli yağışlarda taşar. sürekli boşaltmak zorunda kalırsınız. zaten faaliyetiniz tehlikesiz oraya temas edecek yağmur suyuda kirlenmeyecektir haliyle... haa tehlikeli atık alanı için kör kuyu v.b. şeyler istenebilir ama bütün tesis bazında yağmur suyu için tedbir alınması istenmesi yersiz maliyetli ve de en önemlisi çevresel açıdan bir işe yaramaz. bunları münasip bir dil ile ifade ederseniz belki farklı çözümler önerilebilir. size tavsiyem il müdürlüğü ile bir daha görüşün.
 
İyiki aramızda il müdürlüklerinde çalışanlar da varmış....

Bir de, il müdürlüğü ve de belediye, sizi şu kanunun şu maddesine.... göre bilgilendirme zorunluluğu olması gerekmez mi?

Benim canım böyle istiyor diyemezler herhalde?
 
@emin2
ambalaj atığı toplama ayırma ve gerikazanım(su kullanımı yok) tesisi olarak faaliyete başlayacağız. evsel atıksularımızı belediye alıyor. yağmur suyu ızgara sistemimizin üzeri açık ambalaj atıkları üzerinden akan sular yağmur suları ile temas edip karışacağından dolayı endüstriyel atık su olarak kabul ediliyor. endüstriyel atık suları alabilecek bulunduğumuz ilde bir firma bulunmadığından endüstriyel atıksuları gönderebileceğim bir yer bulamıyorum. bu yüzdende eksiklikler oluyor. Yeterince açıklayabildim mi ?
 
Bence de yukarıdaki arkadaşların dediği gibi bu sular tehlikeli sınıfa girmez. o vakit sokaklardaki ambalaj toplama sepetlerinden sızan yağmur suları da bu kapsama alınmalı. illaki bir şey yapılması gerekli ise tesisinizi yağmur suyundan kurtarın. üstünü basit bir şekilde çatı kaplaması yapın örneğin. bu sayede açıktaki malzemenin yağmur suyu ile teması olmaz diye düşünüyorum. ama en kesini il müdürlüğü ile konuyu tekrar görüşüp netleştirmek
 
Arkadaşlar olay tehlikeli ya da tehlikesiz olması değil, endüstriyel nitelikli sayılmasıdır. Yağmur suyunun kendi hattı olmalı ve hiçbir ürün, ham madde, proses, makine v.b. temas etmeden kendi akışıyla tesisten uzaklaştırılabilmesi lazım. Ancak; engellenemiyorsa bu su endüstriyel nitelikli su kabul edilir. Bunu alacak vidanjör firması bulmak değil meseleniz, buna uygun arıtması olan firma bulmalısınız.

Örnek verelim; cam ambalaj ile temas ediyorsa, SKKY Tablo 8 gibi nitelendirilebilir. Kağıt ambalaj ile temas ediyorsa, SKKY Tablo 13 içerisinde nitelendirilebilir. Bu örnekler artar da artar. Bu tablolara sahip arıtma tesisi bulamayacağınız için yapacağınız tek mantıklı yol; yağmur suyu hattına herhangi bir karışımın önüne geçilmesidir. İster malzemenin üzerini kapatırsınız, isterseniz kanalın.
 
@Cem Yılmaz biz de onu söylüyoruz. En mantıklısı prosesle yağmur suyunun temasını önlemek. Şiddetli yağışlarda fosseptikle nasıl önlem alınacak. Arkadaşımız prosesle teması önleyemeyiz diyor. O zaman denetime gelen yetkiliyle görüşüp başka mantıklı bir çözüm bulacaklar. Fosseptik yapıp arıtmaya göndermek mantıklı bir çözüm değil. Yapılmaz mı yapılır ama göstermelik sırf iş yürüsün diye yapılmış olur...
 
Üst