• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Uygunluk yazisi

A

Anonim (3421)

TAT belge kapsamında faaliyet veren toplama ayırma tesisi için lisans başvurusu yapıyorum. Tesisin kapsam dışı yazısı var fakat uygunluk başvurusunda kapasite raporuna göre doldurulması isteniyor. Nasıl bir süreç izlemem gerekiyor, bilgisi olan var mı ?

Olgaç Bey kapasite raporundan muaf olduğumuza dair yazı var elimizde hammadde veya yeni ürün oluşmuyor. Kapasite raporu yok yani elimde

Anonim (3421)
Firma sahibi ile birlikte tahmini kapasite hesabı yapacaksınız ve yapmış olduğunuz hesapları kullanacaksınız.

Atık ön işlem yönetmeliğinde şu ifade yer almaktadır;

(3) Atık işleme tesislerinin atık kabul birimlerinde anlık olarak bulundurulabilecek atık miktarı kapasite raporunda yer alan yıllık atık tüketim miktarını geçemez. Kapasite raporu düzenlenemeyen durumlarda kapasite raporu yerine geçen yetkili makamlardan alınmış diğer belgelerde belirtilen yıllık atık tüketim miktarı esas alınır. Kapasite raporundan muaf olduğuna dair yetkili makamlardan alınmış belge sunan tesisler ise yıllık atık tüketim miktarlarını gösteren kurumsal akademik raporu çevre lisansı başvurusunda Bakanlığa sunarlar.