• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tübitak projesi

zynpdmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yıldız teknik üniversitesi
Çevre mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim ve tübitak projesi geliştirmek istiyorum. Konu anlamında sıkıntı çekiyorum. Aranızda çok tecrübeli insanlar var acaba konumu seçmemde bana yardımcı olabilir misiniz? Daha çok atık su ile ilgili bir proje düşünüyorum. Örneğin: asit maden drenaj suyunda metal giderimi projesini gördüm. Teşekkürler herkese kolay gelsin.

Bu tarz projeler hem ilginizi çeken konuda hem de daha önceki TUBİTAK projeleri baz alınarak hazırlanmalıdır.. İlginizi ne kadar çeken bir konuda hazırlarsanız, çalışılması o kadar kolay olacaktır.. Daha önce kabul edilmiş TUBİTAK projeleri baz alınarak, çevre politikaları, çevre bilinci gelişimi vb. gibi ana temaya yatırım, ödül gibi şeyler verilmiş mi araştırılmalıdır.. Son yıllarda TUBİTAK'ın vizyonu çok farklı yerelere kaydı.. Şu an "Sabah ezan sesiyle çalışmaya başlayıp, Akşam ezan sesiyle kapanan arıtım reaktörü" yapılırsa bir çok projeyi eleyip üstlere çıkacağına eminim.. Bilimsel olmaz o ayrı..

Ayrıca tavsiye almaktansa aklınıza gelen projenin daha önce çalışılıp çalışılmadığı konusunda araştırma yapmanız daha doğru olacaktır.. Önerdiğiniz konu bana oldukça tanıdık geldi; daha önce bir bitirme tezi olarak çalışmış olabilir..