• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Trafaolardan çıkan yağların atık kodu hakkında bilginiz var mı?

Berivan Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
DEDAŞ
Elektrik dağıtım firmasında atık yönetim planı oluşturacağım trafolarımızdan çıkan atık yağlar mevcut.Trafolar son dönemlerde üretilmiş ve pcb li olmadığı kanaatindeyim
atık kodu belirlemesi konusunda yardımlarınızı beklerim.Teşekkürler.

Trafonun PCB içermediğini nasıl kontrol ettiniz , evet 1995 ve önceki yıllarda üretilen trafolarda PCB içerme olasılığı yüksek fakat çapraz kirlenmeler sonucunda PCB içerme durumu da söz konusudur. Benim tavsiyem bununla ilgili analiz yaptırarak çıkan sonuca göre hareket etmeniz."POLİKLORLU BİFENİL VE POLİKLORLU TERFENİLLERİN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK" size bu konuda yardımcı olacaktır.Eğer PCB içermiyorsa kategori analizi yaptırarak o kategori grubunu alan lisanlı firmaya vermelisiniz.