• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toplama ayırma tesislerinin geleceği

MİRZA34

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
maya
Toplama ayırma tesislerinin gelecekleri ve ambalaj atıklarının belgelendirilmesi konusundaki bu sene neler olacak bu konuda düşünceleriniz neler?

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
usta44Olası gelecek olan atıklardan kaynaklı tehlikeli madde karışması, olası hastalık faktörleri göz önüne alındığında uzun süre belki ithalat devam edecek ama sonrasında ciddi kısıtlamalar gelecektir. Şu an için ciddi anlamda ekonomik krize neden olacaktır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
usta44

Yakın zaman içinde büyük sehirlerde yabancı menşeli entegre atık yönetim firmaları göreceğiz. küçük şehirlerde atıkları belediyeler toplayıp bugunkü tat firmlarına vereceklerini ön görüyorum. toplama ayırma tesisleri hurda değeri üzerinden çalışamaz duruma geldiler geliyorlar.. buda ihaleli dönemin sonunu getirdi diyebiliriz. son çıkan gekap yönetmeliği ile de çevre için toplanan paralar maliye bakanlığına gideceği anlaşılıyor. belgelendirme destekleride olmayacak demek..

Sonuç olarak TAT firmaları yakın gelecekte AT olacaklar ve Büyük şehirlerde Atık yönetim hizmeti veren firmalar (butik boyutta) haline dönüşecekler. Belediye atıkları yönetimi ise tamamen yabancı sermayeli firmaların eline geçecek ve bu atıkları ayırıp yakmak veya geri dönüştürmek için bakanlıktan ciddi ödenekler alacak..

İç karartıcı olabilir ama bunları 2 yıl önce yazdım kimse dinlemedi..

Öncelikle hurda ne demek?
Ambalaj atığı ne demek?
Tehlikesiz atık ne demek?
Fire ne demek?
Atık ne demek?
Geri dönüşüm ne demek?
Geri kazanım ne demek?
Atık kağıt-gazete-kitap ile atık karton veya atık alüminyum ile metal içecek kutusu yahut atık metal ile metal konserve-peynir-yağ tenekesi gibi bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Bunların arasındaki fark nedir?
Atık ithalatı evet sistemde tat ve benzeri olan firmalara zarar veriyor. Ama bu işe karşı çıkmadan önce düzeltmemiz gereken kavramlar var. Bu kavramları oturtmadığımız sürece atık ithalat oranlarının yukarı çıkması veya aşağı inmesi çok önemli değil. Kendi kendimizi kandırdığımız, toz pembe hayaller üzerine kurulmuş olan atık sektörü oluşturmaktan başka bir şey değil. Mevcut sistemin bir yerden sonra tıkanması gerekiyordu. Atık ithalatı duvara toslama süresini hızlandırmış oldu. Atık ithalatından dolayı yönetmeliği eleştirmeden önce mevcut sistemi eleştirip bu hataları gidermenin yoluna bakmak gerekiyor. Mevcut atık sistemini baştan sona ele alıp komple revize etme zamanı gelmiştir bana göre.