• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toplama Ayırma Tesisleri, Belgelendirme

Esra Alıç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2009
Ambalaj Atığı Tolama Ayırma Tesisleri, geri döünüşüm fabrikalarına nasıl belgelendirme yapıyor? Konu hakkında bilgisi çalışması olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim...
 
Esra sakin ol :) Konuyla ilgili olarak o sektörde çalışan arkadaşlar cevap verecektir mutlaka. Ama kısaca ben özetleyim şimdilik,
Ambalaj atığını piyasaya süren kuruluş bu atığın her sene belli bi yüzdesini toplamak/toplatmak ile yükümlü. Bu konuda ilgili Geri Dönüşüm Tesisleri topladıkları ambalaj atıklarının bir kısmını anlaşma yaparak A firma adına topladığını beyan ediyor. Böylece belgelendirmiş oluyor.
Daha ayrıntılı olarak o sektörde çalışan arkadaşlarımız yazacaklardır, olmadı Veysel'e söyle, Serdar'ı arayın :) O bu konuda tecrübeli.
Kolay gelsin.
 
:) sakinim cihan. ayrıca teşekkür ederim ilgin için...forumun genelinde gördüğüm kadarıyla herkes gayet yardımcı oluyo ben biraz acele davrandım galiba :utandim:
piyasaya süren konumundaki işletmeler eğer tat tesisleri ile anlaşma yaptıysa, bu durumda tat tesisi belgelendirme yapmak zorunda anladığım kadarıyla
 
Merhabalar Esra
Cihan işin özetini yazmış sadece geri dönüşüm tesisleri değil lisanslı toplama ayırma tesisleri belgelendirme yapabilirler.
Kafana takılan başka bi yer varsada mail yoluyla yada telefonla ulaşın yardımcı olayım pek burayı takip edemiyorum.
Veysel'de mailim ve telefon numaram var
İyi çalışmalar.
 
tam olarak nasıl bir yardım istediğini yazarsan yardım edebilirim sana toplama ayırma tesisinde çalışıyorum elimden geldigince ve nete girdigim sürece :)
 
1 hfta öncesine kadar sona kalan firmaların belgelendirmeleriyle uğraştığımızdan sektördekiler hemen cevap yazamamış sanırım ;)))
sorularınız olursa (sözleşmeler-bakanlık girişleri) ben de yardımcı olabilirim...
 
teşekkür ederim arkadaşlar..aslında öğrenmek istediğim, TAT firmasının herhangi bir piyasa süren işletme ile sözleşmesi yoksa herhangi bir belgelendirme işlemi yapması gerekiyormu?
 
tat ve gdt lerin belgelendirme yapabilmesi için lisanslarının olması lisansı varsada piyasaya sirenle hizmet alımı sözleşmesi yapması sonra onlar adına belgelendirmeleri çevre ormanın sietemine bildirmesi yoluyla oluyor
 
teşekkürler hatice hanım, peki tesisin tat lisansı var ama piyasaya süren bi işletme ile sözleşmesi yok.yapmak zorunda mıdır??
 
@elfcn

mrb elif hanım,
tat ların piyasaya süren kuruluşlar ile yaptığı sözleşme konusunda yardımcı olabilirmisiniz? bununla ilgili bi örnek varsa paylaşırsanız sevinirim...
bir de belgelendirme esasları prosedürü nasıl işliyor yetkilendirilmiş kuruluşlara nasıl hazırlanıyor?
 
Arkadaşlar tat firmasının eğer lisansı varsa zaten bir belediye ile anlaşmış demektir.(yönetim planı hazırlayarak) tat firmasının piyasaya sürenlerle sözleşme yapması çok da mühim değil ve mecburiyetinde değil. Piyasaya sürenler için bir lisanslı firma ile veya yetkilendirilmiş kuruluşla sözleşme yapması mecburiyeti var. Sözleşme yaparlarsa yönetmelik gereği ambalaj atıklarını bedelsiz olarak o lisanslı firmaya verir ve yıl sonuda piyasaya süren o sözleşme yaptığı lisanslı tat firması makul bir ücret karşılığı belgelendirme yaptırır.
 
@esraaa

Sözleşme örneğini özelden göndermeyi deneyeceğim dosya olarak ekleyemedim :(
Belgelendirme için;
- Piyasaya Süren ile Lisanslı Firma arasında bir sözleşme imzalanır
-Lisanslı Firma tesis giriş-çıkışlarını düzenli olarak bakanlığa bildirmektedir.
-Lisanslı Firma yapmış olduğu bakanlık girişlerinden Lisanslı GDT'ye gönderdiklerini belgelendirme işlemlerinde kullanır
-Bakanlık Girişinde Belgeleme Dosyası hazırla kısmında Lisanslı GDT'ye verdikleri belgelerin yanında kutucuk çıkmaktadır. Bu kutucuğa sözleşme imzaladığı piyasaya süren kuruluşun firma kodunu ve belgelendirecek ambalaj atığı miktarını girer.
-Tamamladıktan sonra "Firmaya(Piyasaya Süren) Gönder" butonuna basar ve hazırlamış olduğu belgeleme dosyası firmanın sistemine düşer.
-Piyasaya süren kontrollerini yapar onayladıktan sonra "İÇOM"a gönder butonuna basar.
-İÇOM kontrollerini yapar, onay verdikten sonra piyasaya sürenin o yılki belgeleme yükümlülüğü gerçekleştirilmiş olur.
 
merhabalar arkadaşlar bende bir tat firmasında yeni işe başladım.bulunduğum tesis benden önce gfb iznini almış şimdi lisans almak için bir belediye ile sözleşme imzalamamız gerekiyor.bulunduğum ilde bizden başka bir lisanslı firma daha var ve il genelindeki belediyelerin çoğuyla sözleşme imzalamış.öğrenmek istediğim kurulu olduğumuz bölgeye yakın belediyelerin bizimle sözleşme yapması gerekmiyor mu? ve sözleşme yapacağımız belediye sayısı için bir sınır değer var mı?
 
Rüya Hanım, bildiğim kadarıyla yönetmelikte çalışalacak belediye sınırlaması veya belediyelerin yakındaki TAT la çalışması zorunluluğu gibi birşey yok. Fakat yönetim planı onaya gönderildikten sonra bakanlık veya il çevre bunu sorgulayabilir.
 
Teşekkürler Göksel Bey,sorgulasalar iyi olur çünkü kurulu olduğumuz ilçeyi karşı firmaya kaptırdık.Peki Bakanlığa bu durumu bildirmem gerekir mi?
 
eğer başka bir ilçe ile anlaşma yapma konusunda sıkıntı oluyorsa bakanlığa veya il çevreye yazılı bildirim yapın ama bir ilçe ile biz anlaşamadık başkası anlaştı şeklinde bir bildirim yapmanız, pek mantıklı olmaz çünkü bu konuda yasal bir yaptırım yok.
 
çok sağolun göksel bey evet maalesef ilçe belediyeleri ile anlaşma konusunda sıkıntı yaşıyoruz ve bu konuda il çevredekiler de pek yardımcı olmuyorlar
 
Üst