• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toplama-Ayırma Tesisinde Yeni İşe Başladım

TUĞÇE DEGE TOMBUL

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
ERA BİLİŞİM VE GERİ DÖNÜŞÜM
merhaba,ambalaj atığı toplama-ayırma tesisinde yeni işe başladım ve bu daha ilk iş tecrübem.Ne yapmam gerektiği hakkında tam olarak bi fikrim yok ve kendimi çok eksik hissediyorum.Tesiste yapmam gerekenler neler?Hangi raporlar,hangi sıklıkla hazırlanmalı? Beyanlar nasıl ve ne zaman yapılmalı? Çok fazla sorum var aslında.Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

tugceedegeÜstadım Merhaba,

Öncelikli olarak yeni işiniz hayırlı olsun. Ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde aylık giren ve çıkan atık miktarını iyi takip etmelisin. her ay düzenli beyan yaparsanız sıkıntı kalmaz. Çünkü lisans alma ve yenileme aşamasında beyanların yapılıp yapılmadığına bakıyorlar. Ambalaj atığı toplama ayırma sektörü zevklidir. Bir de geometri de muhteşem üçlü vardı. Bizim meslekte de muhteşem üçlü var. :)

Ayrıca ambalaj bilgi sisteminde giren ve çıkan atık miktarları önemlidir. Giren atık çıkan atıktan fazla veya eşit olabilir. Çıkan atık fazla olamaz. Bir de fire ve stok olayları vardır. Gelen atığın içerisinde toz,yabancı malzeme veya benzerleri olabilir. Ya da yaş olan atık kuruduğu zaman ağırlığında eksilme olur (Buharlaşma). Biz bunlara fire deriz.

Stok: Gelen atık-çıkan atık-fire hesabı ile bulunur.

Ek-7B: Gelen atıkların beyan edildiği sekme
Ek-7C: Çıkan atıkların beyan edildiği sekme

Zamanla her şeyi öğrenirsiniz ve çevre ile ilgili çalışmaları da aşağıda yer alan linkten takip edebilirsiniz. :)

Çevre ve İSG Çalışmaları

1601917888052.png