• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

toplama ayırma tesisi acil yardım

aysun4491

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
ŞİMŞEK GERİ DÖNÜŞÜM
Merhaba arkadaşlar toplama ayırma tesisinde çalışmaya başladım. geçici faaliyet belgemizi yeni aldık. belediye ile anlaşma yapmayacağız. bulunduğum şehrin dışında başka şehirlerden de ambalaj atığı alabilirmiyiz.

Teşekkür ederim çok sağolun.

Peki birşey daha sorsam Ambalaj Atıkları Yönetim Planı hazırlicak mıyım ?

merhaba Olgaç bey, belediye ile anlaşmamız olmadan belediye sınırları içinde olan özel hastane ambalaj atığını bize vermek isterse alabilir miyiz veya markette olabilir aynı şekilde @Olgaç Sürmelihindi

@ayzenayas1992
Merhaba, ambalaj atıklarını alabilmeniz için o hastanenin bulunduğu belediye ile anlaşma yapmanız gerekmektedir.

@Olgaç Sürmelihindi
olgaç bey bildiğim kadarıyla belediye ile anlaşma yapmaya gerek yok eğer hastane isterse atıklarını istediği firmaya gönderebiliyor. eğer belediye anlaşmalı olduğu firma ile organizasyonu sağlayamaz ve ambalaj atıkları ortada kalırsa aşağıdaki maddeye dayanarak istediği firma ile anlaşma yapabilir. ben böyle biliyorum yani
AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Ambalaj atığı üreticisinin yükümlülükleri
MADDE 13 – (1) Ambalaj atığı üreticileri, ambalaj atıklarını, bağlı bulundukları belediyenin ambalaj atıkları yönetim planına uygun olarak, ayrı biriktirmek ve belediyelerce belirlenen şekilde belediyenin toplama sistemine veya atık getirme merkezlerine vermekle yükümlüdür. Ancak çevre kirliliğine yol açmayacak şekilde ambalaj atıklarını oluştuğu noktada cinslerine göre ayrı biriktiren sanayi işletmeleri ile altıncı bölümde belirtilen toplama sisteminin oluşturulmadığı ve biriktirme ekipmanlarının temin edilemediği yerlerdeki ambalaj atığı üreticileri ambalaj atıklarını çevre lisanslı ambalaj atığı işleme tesislerine verebilirler.