• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tmgd... ve i̇sg....

A

Anonim (7aaf)

Merhabalar yeni mezun bir çevre mühendisiyim. 2 aydır bir plastik firmasında atık yönetimi uygulamaları gerçekleştiriyorum. Kendimi geliştirmek adına yaptığım çalışmaların yanında İSG ve TMGD belgelerinin hangilerini eklememin kariyerim açısından beni bir üst seviye taşınması daha olağan olur. Tecrübelerinize güveniyorum.

Şahsi fikrim İSG, iş verenin kendisini güvence altına alıp "olan bana olmasın" temelli bir uygulama. Az tehlikeliden sonrasını düşünmüyorum. Bu konu hakkında ki fikirlerinizi de bekliyorum, iyi çalışmalar..

Anonim (7aaf)
İkisini aynı anda yapman mümkün değil gibi bir şey ama Atık Yönetimi sektörünün de ülkede şahsi görüşüm geleceği yok. Tavsiyem girebiliyorsanız Kamu, yoksa edineceğiniz tecrübeyle kalburüstü şirketlerin sorumlusu olabilmeniz.

İSG için Az Tehlikeli yani C Sınıfı Sertifikanın çok bir iş imkanı yok. Ben de C Sınıfıyım. Ülkede herkes A ve B Sınıfı. İş kolları da A ve B Sınıfı kalıyor. TMGD gelince TMGD hem sınavı zor hem de o uğraşa değmez ayrıca 2022'de tüm mesleklere açıldı. Saygılarımla.

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.

Ben bir işletmede çevre mühendisiyim. Yine aynı işletmede b sınıfı isg uzmanı olarak çalışabilir miyim. Yasal mı bu? İşletme tehlikeli sınıfta, şu an dışarıdan isg hizmeti alıyor.