• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tıbbi atıklar myk yeterlilik hakkında bakanlık görüşü

Özgün Yağız ÖZGÖREN

Danışmanlık Grup Lideri
Yönetim Grubu
Danışmanlık Grubu
Yönetim Grubu
Katılım
2 Mart 2016
Şehir
Ankara
Firma
QSİ
Merhabalar,
Revir bulunan tesislerde oluşan tıbbi atıklardan sorumlu personellerin Mesleki Yeterlilik Belgesi alıp almayacağı ile ilgili Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün görüşü ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • MYK.pdf
    54.1 KB · Görüntüleme: 161
Yani bu görüşe göre büyük sağlık kuruluşları ( Tıbbi atıkları için Atık depolama alanı var ise hastane, sağlık ocağı vb.) bu eğitimi aldıracak.
Bizim gibi revirine sadece haftada 3 gün doktor gelen ve yılda en fazla 5 kg tıbbi atığı çıkan kuruluşlar (revirdeki tıbbi atık kovasından gelen tıbbi atık firması personeli tarafından alım gerçekleştiriliyor.) bu eğitimi aldırmayacaklar. Çünkü zaten bu işlemler için personelimiz bulunmuyor.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Burcu B.@Burcu B. Hanım gibi yorumlamak istiyorum. Çünkü gerçekten sanayi kuruluşu olmasına rağmen revir yapılan yerlerde yılda 5 kg bile çıkıp çıkmayacağı muhtemel yerlerde tıbbi atık alan firmanın ve Doktor hizmeti aldığımız firmalardan temin edilecek evraklar sayesinde konu ile ilgili bir muafiyet getirmesi çok iyi olur.
Yoksa Bakanlık görüşünden anladığım MYK belgesinin alınması gerektiği. Yılda 1-2 kg çıkma olasılığı olmayan bir yer için bile bir muafiyet olması işime geliyor (:
 
Merhaba,
Yazılanlara göre şöyle yorumlayabilir miyim o zaman;
Danışmanlığını yaptığım lens üretimi yapan bir firma var. Üretim sonucu tıbbi atıklar oluşuyor ve bir personel tarafından toplanarak tıbbi atık geçici depolama alanında depolanıyor. Sonrasında yetkili kuruluş alarak, bertarafa götürüyor.
O zaman ben bu durumda tıbbi atığı toplayan personelime myk eğitimi aldırmalıyım değil mi :)
 
Üst