• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tesiste ilk etapta neler yapılması gerekir?

semih düzgün

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
tavşanlı belediyesi
danışmanlık firmasında yeni işe başladım ilk defa sözleşme yaptığınız tesise ilk olarak neler yapılması gerekir(çed,çevre izin,gfb gibi)

Cem Bey'in söylediklerinin üzerine teknik bilgiden ziyade davranış ve duruş açısından naçizane bir kaç tavsiye vermek isterim. Zira kendisi nokta atışı yapmış bu konuda.:)

- Tesis ziyaretinizde tesisinizi gezmeniz, meraklı olmanız ve soru sormanız sizin lehinizedir. Bu sadece ilk iş tecrübenizde değil ilerideki yıllarınızda da yapmanız gereken bir davranış, edinmeniz gereken bir alışkanlık olmalı. Zannetmeyin, Varsaymayın, Sorun.
- İlk ziyaretinizde iş akım şemasını, tesisi baştan sona hammadde-proses-ürün kapsamında çıkartın. Tümevarım güzel bir yoldur. Temelden komplekse giderseniz tesiste anlamadığınız hiç bir şey kalmaz.
- İş akım şeması ile birlikte vaziyet planını da çizmek önemlidir. İş akım şeması ve vaziyet planınız ilk çizimde kötü görünecektir ancak sonra üzerinde çalışarak düzgün hale getirebilirsiniz.

@Melih Coşar
Meraklı olup soru sormakla ilgili olarak okuyunca şimdi aklıma arkadaşımdan devraldıgım bir tesis geldi :) Gidip yöneticiye soruyorum gerekli şeyleri ya da bilmesi gerekenleri ona anlatıyorum. Fakat adam her cevapta ben bilmiyorum onu eski danışman arkadaş yapıodu bana anlatma diyor :D adam sadece imza atıyor başka bişi yapmıyordu :D

sizden önce yapılan işlerin neler olduğunu aylık değerlendirme raporlarını okuyarak da başlayabilirsiniz, Size bir çok bilgi verecektir. Sonra orda gördüklerinizden yola çıkarak hangi yönetmelik ve kanunları takip etmeniz gerek veya sizin elinizdeki tesisler o yönetmeliğin neresinden sorumlu öğrenebilir ve bir süre sonunda işi öğrenmiş olursunuz :) Ondan sonra kimse tutamaz sizi ;)