• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil İşletmelerinden Kaynaklı Flotte Sularının Geri Araştırılması

Miray Alaçam

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yok
Çevre mühendisliği projesi dersim için bu konu üzerinde araştırma yapıyorum. Ama flotte sular hakkında çok da yeterli kaynak bulamadım. Bilgisi olup kaynak önerebilen ya da projem için tavsiye verebilecek biri olursa çok sevinirim.

Merhaba,

Flotte dediğimiz şey 1 kg kumaşın boyanması sırasında harcanan Litre su cinsinden düşünülebilir (Yani 1 ton kumaş başına m³ su cinsi). Benim hizmet verdiğim tesislerde kullanılan makinelerde genellikle 1:5, 1:6 gibi oranlarda makineler kullanılıyor. Yeni nesil makinelerde bunun 3-4 'e düşeceği konuşulurken eski makinelerde 1:8 oranı bile görebiliyorsunuz. Konuyla ilgili kaynak vermek zor, belki çevrenizdeki bir tekstil tesisine gidip bilgi edinebilirsiniz. Onların da ne kadar yardımcı olmak isteyeceği tartışılır :rolleyes:

Miray AlaçamCem Beyin cevabına ekleme yapayım,

Flotte oranı su-kumaş karışımındaki oran diye basitçe düşünürsek evet sadece "Çektirme" için kullanabilecek bir tabir. Boyama makinesinin içerisine 10 kg kumaş aldınız diyelim. 50 litre de su aldıysanız flotte oranı 1:5 olur. Örneğin fular yönteminde sürekli bir akış olduğu için flotte hesabı ile ifade edilemez. Aslında flotte özel bir şey değildir. Bildiğimiz oran.