• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tekstil atıksu arıtma tesisi

S ŞAHİN

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
-
doğal lakes ipliği atıksu tesisi,300 m3/gün debide koi 7000 boi 5000 akm 3000 olan bi tesis projesi tasarım görevim var staj süreci boyunca fakat nasıl başlayacağımı bilemedim hangi üniteler olmalı tam olarak karar veremedim örnek proje varsa atabilir misiniz

Fiziksel artımayı takiben kimyasal ve biyolojik arıtma olabilir çıkış suyu kalitesine göre ilave ileri arıtım yönetimleri yapabilirsiniz.

Sırası ile,

Atıksu için;

Izgaralar- Dengeleme havuzu - Nötralizasyon ünitesi - Koagülasyon Ünitesi- Flokülasyon Ünitesi - Kimyasal Çöktürme tankı - Ph kontrol tankı- Havalandırma Havuzu- Biyolojik Çöktürme Tankı - Deşarj Ünitesi

Çamur için;

çamur tankı- çamur susuzlaştırma ünitesi

Aynı zamanda gezebilirsen bir tekstil firmasının arıtma tesisini incelemeni de öneririm çok faydası olur.

Teşekkür ederim.

sılasahinnMerhaba, kaba ızgara boyutlandırmasında debim çok küçük ve geriye kalan boyutlandırmayı yaptığımda hız değer aralığında kalmıyor ne yapmalıyım? Debi = 0,0033 m3/sn , hangi parametreyi değiştirmeliyim eğimin herhangi bir aralığı var mı acaba yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Merhaba, kaba ızgara boyutlandırmasında debim çok küçük ve geriye kalan boyutlandırmayı yaptığımda hız değer aralığında kalmıyor ne yapmalıyım? Debi = 0,0033 m3/sn , hangi parametreyi değiştirmeliyim eğimin herhangi bir aralığı var mı acaba yardımcı olabilirseniz çok sevinirim