• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Teknik rapor onayı hk.

E

Erhan AMAK

Merhabalar,
hazır beton santraline ilişkin çöktürme havuzumuz var. Teknik rapor onayı alınması hakkında engin bilgilerinize ihtiyacım var detaylı anlatım olursa sevinirim. Teşekkür ederim
 
Merhaba,

Bakanlığımızın 2018/14 sayılı Atıksu Arıtma /Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı genelgesi Bölüm 2'de Proje Onayı İstenmeyecek Durumlar başlığı altında "b) Evsel ve endüstriyel atıksular arıtıldıktan sonra yeniden kullanılabilir. Temassız soğutma suları hariç yeniden kullanılacak endüstriyel nitelikli arıtılmış atıksuların hiçbir şekilde alıcı ortama deşarj edilmemesi şartıyla proseste kullanılabilirliğine ilişkin, üniversitelerin çevre mühendisliği bölümüne veya hazırlayanlar arasında çevre mühendisliği bölümü öğretim üyesi yer alması koşuluyla Çevre Araştırma ve/veya Uygulama Merkezlerine, Çevre Enstitülerince Teknik Raporun hazırlanması ve hazırlanan Teknik Raporun ilgili onay merciince uygun görülen atıksu arıtma tesisleri" ibaresi yer almaktadır.

Bu bağlamda hazır beton santrallerinde bulunan çökeltim havuzlarında eğer alıcı ortama herhangi bir deşarj yok ise Üniversitelerin Çevre Mühendisliği Bölümüne Teknik Uygunluk Raporu hazırlatılması gerekmektedir.

Bu rapor ücreti üniversiteden üniversiteye farklılık göstermekte olup her bölüm kendince farklı bilgi ve belgeler isteyebilmektedir.

Genel olarak raporun hazırlanması için;
1-Kapasite raporu
2-Çökeltim Havuzu hakkında bilgi(kapasite, ölçü cb.)
3-Tesise ve çökeltim havuzuna ait detaylı fotoğraflar
4-Çökeltim havuzu giriş ve çıkış noktasından 2 saatlik numune (S.K.K.Y Tablo 7.5)
5-İş Akım Şeması ve Proses Özeti
6-Vaziyet Planı
7-Taahhütname (Noter Onaylı İstenebiliyor)
8-Tesiste su temini hakkında bilgi. (kuyu veya şebeke)

Aklıma gelen istenen bilgi ve belgeler bunlar.

Bu raporu üniversiteye yazdırdıktan sonra ilgili İl Müdürlüğü'ne sunarak onay alınması gerekmektedir. Ayrıca bu onay işlemi için referans numarası alıp Halk Bankası'na elden yatırarak dosya ekinde dekontu sunmanız gerekir. (Bazı il müdürlükleri dekontun aslını isteyebilir). An itibariyle bu harç AAT Teknik Rapor başlığı altında 2.430 TL'dir.

Teknik uygunluk raporunun hazırlandıktan sonra müdürlüğe sunulmasından sonra ilgili memur tesise ziyaret gerçekleştirecek olup, havuzdaki suyun geri döngülü kullanıldığını görmek isteyebilir. Yani il müdürlüğüne başvurudan sonra tesise bir ziyaret olacaktır bilginize.

Daha sonrasında müdürlük ilgili havuzun Proje Onayından muaf olduğuna dair yazı verecektir. Bu yazıyı aldıktan sonra havuz için AAT Kimlik Belgesi alınması gerekmektedir.
 
Erhan AMAKRica ederim. Genel olarak arıtma yapılan tüm arıtma tesisleri için (buna çökeltim havuzuda dahil) proje onay yazısı alınması gerekiyor. Fakat ilgili genelgede de yazdığı gibi alıcı ortama deşarjı olmayan arıtma tesisleri proje onayından muaf olabilmek için ve atıksuyu geri döngülü kullanıldığını beyan edebilmek için üniversitelere Teknik Rapor hazırlatması gerekiyor. Rapor hazırlandıktan sonrası zaten yazıyor :)
Kolay gelsin. İyi çalışmalar dilerim.
 
İyi günler;
OSB içerisinde faaliyet gösteriyoruz. Endüstriyel arıtma tesisinde arıtılan suyu %100 geri dönüşümlü olarak kullanıyoruz. Buna dair Teknik Rapor hazırlattık. Proje onayından muaf olduğuna dair yazıyı OSB den mi İl Müdürlüğü'nden mi almam gerekiyor.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üst