• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz vs ambalaj atığı

Burcunur Özaydın

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, tehlikesiz atık ve ambalaj atığı arasındaki farkı tam olarak anlayamadım yardımcı olabilir misiniz ? :)

İçerisinde herhangi bir madde olan herşey ambalaj atığıdır. kabaca böyle özetleyebiliriz. Örneğin yoğurt kovası ambalaj atığı, kapağı tehlikesiz atıktır.

Yönetmeliklerdeki tanımlarını okumuşunuzdur muhtemelen. Sokak ağzıyla açıklarsak bir ürünü paketleyen atıklar ambalaj atıkları, Üretim sırasında açığa çıkan veya ambalaj olarak kullanılmasada geri dönüşeblir nitelikteki atıklarda tehlikesiz atık olarak düşünebilirsiniz. Bir de muallakta bir konu var ambalaj atığı çöpe girdikten sonra el ile ayrıştırıldığında ambalaj mıdır yoksa tehlikesiz midir? Bence çöpe girdikten sonra ayrılan ambalaj atıkları artık tehlikesiz atık kategorisindedir. tehlikesiz atık tanımında mekanik yollarla çöpten ayrılan diye bir ifadeye dayanarak bunun böyle olduğunu düşünüyorum.

metal ambalaj üretirken oluşan ıskarta, kırpıntı vb parçalar tehlikesiz atık, ürün oluştuktan sonra tüketici tarafından kullanılıp atıldığında ambalaj atığı.

evsel yağ tenekesi üretilirken oluşan ıskarta tehlikesiz atık,insanlar kullanıp oluşan boş yağ teneke ambalaj atığı
plastik yoğurt kovası üretilirken oluşan parçalar ve ıskartalar tehlikesiz ,evde kullanıp attığın yoğurt kovası ambalaj atığı