• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz metal atıkların, aynı vergi numarasına sahip farklı adresteki dökümhanede hammaddeye dönüştürülmesi

Sahibe Aslan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Aralık 2012
Merhaba,
Ekstrüzyon prosesinde oluşan tehlikesiz metal atıkların farklı adresteki aynı vergi numarasına sahip başka bir tesisinde döküm yapılması için, döküm yapılan tesisin çevre izni yeterli midir , geri kazanım lisansı alması gerekir mi? Tesis kendi atıkları dışında atık kabul etmeyecektir.
Bu atıklar için tesiste radyasyon ölçüm cihazı bulunması zorunlu tutuluyor mu?
Bu tehlikesiz atıkların nakliyesi için lisanslı araç zorunlu mudur?
Bu konularda bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Teşekkürler
 
Merhaba,

Öncelikle atık diğer adresinize gitse dahi, gittiği yerde lisans olması şart. Kendi atıkları dışında kabul edip etmemesi önemli değil, "atık" adı altında gelen her şey için lisanslandırma gerekiyor. Metal olduğu için radyasyon ölçüm cihazı da şart. Hatta eğitimli personel bulundurmak da şart. Ancak radyasyon cihazı el tipi olabilir. Nakliyesi için lisans zorunlu değil. Çünkü tehlikesiz atıklarda araç lisansı diye bir zorunluluk yok.
 
Sahibe AslanMerhaba Üstad,

1- Farklı adreslerde bulunan ve aynı vergi numarasına sahip firmalar için; birinde çıkan tehlikesiz atığı diğer firmaya gönderecekseniz atığı alacak firmanın lisans alması gerekir. Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği kaldırıldı ve bunun yerine Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik yayımlandı. Bu yönetmeliği incelemenizi tavsiye ederim.​

2- Metal atık alacak firmaların radyasyon ölçüm cihazı alması gerekir.

1670250146937.png

1670250203387.png

3- Metal atıklarını taşıyacak araçlar için lisans şartı bulunmamaktadır.
 
Yönetmeliği inceledim, ama daha önceki mevzuatlarda bu konularda bilgi olurdu, Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik'te bu kadar açık bilgi yok. Uygulamada belki muafiyet vardır ya da görmediğim bir tebliğ mi var diye konunun uzmanlarına sorayım dedim. Tekrar teşekkürler
 
Üst