• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık ve ambalaj atığı geri kazanım lisansı

tuğbak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ekim 2011
Firma
Geri Dönüşüm
Arkadaşlar merhaba 'ambalaj atığı toplama ayırma' lisansımıza ek olarak 'ambalaj atığı geri kazanım ve tehlikesiz atık geri kazanım lisansı ' ekliycez. İl müdürlüğü, uygunluk için geldiğinde nelere baktı nasıl bir tutanak tuttu örneği var mı elinizde bizim il müdürlüğümüz ilk defa vereceği için bilgi sahibi değil ve araştırmamızı istedi. yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
@tuğbak
Tugba hanim merhaba, il çevreden denetime zaman geri kazanim icin yapılacak makine ve ekipmanlarin kurulu ve çalışıyor olması gerekli ve bu ekipmanlarin kapasite raporunda gösteriliyor olması gerekmektedir. Birde kapasite artışı olacağından dolayi ced görüsu icin müracaat etmeniz gerekmektedir. Birde işletme içerisine atik stok sahasi, ürün stok sahası gibi levhalarin olmasi gerekmektedir. Ben size ilgili dokümanları mail atacağım ve bir de çevre ve şehircilik bakanlığının sitesinden fiziksel şartlar için sağlaması gereken özelliklere bakabilirsiniz. Bana Mailinizi gonderir misiniz
 
@tuğbak hanım mevcut lisansınıza konu ekleyeceğiniz için yeniden gfb aşamasından başlayacaksınız. İl müdürlüğü uygunluk için geldiğinde yönetmelikte belirtilen fiziksel şartları taşıyor musunuz ona bakıyor. Atık kabul alanları nereler, stok alanları, üretim alanları ayrı ayrı levhalarla belirtilmeli, yağmur suları ve yıkama sularının toplama kanalları ızgaralı olmalı vs. bütün lisans konuları için fiziksel şartları incelemenizi tavsiye ederim. ayrıca;
1)öncelikle gerekli ekipmanları sağladıktan sonra kapasite raporunuzu güncelleyeceksiniz.
2)ÇED muafiyeti için yeniden başvuracaksınız. (ekleyeceğiniz faaliyetleri belirterek)
3)Geri kazanım için endüstriyel atıksu oluşumu olacağından BKKR alacaksınız.
4)Evsel atıksu deşarj izin belgeniz güncel değilse onuda güncelleyin.
5)Sanayi sicil belgenizde geri dönüşüm yer almalı....
evraklarınızı da hazırladıktan sonra il müdürlüğüne başvuruda bulunursunuz işlemleriniz daha hızlı ilerleyecektir.
 
@Gülşah Albayrak


Gülşah hanım, eğer mevcut kapasite raporunda geri kazanım için kullanılacak olan ekipmanlar belirtilmişse, yeni bir faaliyet kolu oluşacağı için (Geri kazanım) firmanın kapasite raporunu, nace kodundan dolayı yine de güncellemesi gerekir mi acaba bu konuda bir bilginiz var mı?
 
@GüldenASLAN kapasite raporunda üretim konusu bölümünde alacağınız lisans konusu ile ilgili bilgi (örn: granül imalatı gibi) mevcut ise ve yıllık üretimde de bahsedilmişse güncelleme yapmaya gerek yoktur. ama yinede dikkatli bir şekilde inceleyin derim eksik bir makine vs olmasın. Nace kodu değişecekse zaten mutlaka güncelleme yapılmalı
 
@Gülşah Albayrak


Gülşah hanım öncelikle teşekkürler. Firmanın sattığı ürünleri kullanıcılardan tehlikesiz atık şekline dönüştükten sonra alıp kırıp ergiterek tekrar ürün haline dönüştürme fikri var. Mevcut kapasite raporunda geri kazanım için kullanacağı makineler var zaten bu makineler üretimde de kullanılan makineler. Firma mevcut üretiminin yanında yan faaliyet kolu olarak geri dönüşüm işine de girmiş olacak ekstradan, bunun için nace kodu güncellemesi yapılmalı mı yani?
 
@GüldenASLAN kapaste raporunuzu görmediğim için kesin yorum yapmam doğru olmaz sadece makinelerin bulunması yeterli değil. nace kodu, üretim konusu, makineler, üretim, tüketim hepsi bir bütün olarak incelenir.
 
Hiç bitmeyen sorularımla Günaydın arkadaşlar:komik: ambalaj atığı ve tehlikesiz atık geri kazanım için GFB yi aldık bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor. sistem vs açılması için ?
 
@tuğbak
Gfb yi aldıktan sonra atik ambalaj sistemi ve kütle denge sistemini actirmaniz gerekli. Siz firmanizi cevre bilgi sisteminde kaydettikten sonra sistem üzerinden çıktı alacaksiniz ( ek uygulama başvuru formu) ve form üzerinde atık yönetim uygulaması, çevre bilgi sisteminde goruntulensin ve ambalaj bilgi sistemini isaretleyerek il cevreye vereceksiniz. Daha sonra ambalaj atığı ve tehlikesiz atik için teknik uygunluk raporu hatırlayacaksınız ve birde geri kazanim sonucu elde edilen ürün için tseye analize gondereceksiniz. Sistem uzerindende beyanlarinizi yapin ve ambalaj atıkları için sisteme girildigine dair veri giriş yazisi alacaksiniz beyanları girdikten sonra. Şimdilik bu kadar.
 
Merhabalar
"Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı" almak istiyoruz bu lisansı almak için yapacağım işlemler doğru mu? bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Plastik atık geri kazanımı yapacağız metal yok. Tesisin atık alanı yapıldı ve sigortası yaptırılacak

ÇED görüşü konusunda başvuru yaptık diğer ekler ile birlikte almak istediğimiz plastik atık kodlarının listesini de ekledik.
sonrasında bakanlık sitesinde ki "fiziksel şartları" yerine getirmemiz gerekli bu şartlar için sadece eksik olan tabelalar bu tabelalar için bir standart var mı? yoksa yeşil fon renginde atık kodu ve açıklamasını yazmam yeterli mi?
makine ve ekipmanlar kurulu ve kapasite raporunda belirtilmeli
Bunları yaptıktan sonra uygunluk ve sonrasında GFB başvurusu yapabilir miyim? başka bir işlem yapmam gerekli mi?
 
Üst