• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Tesisi

Tuğçe U.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mayıs 2021
Şehir
Konya
Firma
Güzeller Kağıtçılık ve Ambalaj Atıkları Toplama Ayıklama Tesisi
Merhaba,ben tehlikesiz atık toplama ayırma tesisinde çalışmaktayım.Patronum demir varil,1 tonluk bidonları da almak istediğini söyledi.Alabilmek için ne gerekiyor?
 
Tuğçe U.Merhaba,

1 Tonluk bidonlar IBC olarak geçiyor. İçerisinde tehlikeli atık taşınma ihtimali, tehlikesiz taşınma ihtimalinden çok daha yüksek. Burada önemli olan, atığın niteliği.

Eğer ambalajlar tehlikesiz ise; ambalaj atığı geri kazanım ya da ambalaj atığı toplama ayırma almanız gerekiyor.
Eğer ambalajlar tehlikeli ise; tehlikeli atık geri kazanımı, tank temizleme gibi lisans konularını almanız gerekiyor.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Tuğçe U.Entegre Çevre Bilgi Sistemi - Eizin uygulaması üzerinden lisans başvurusunu yapmanız gerekiyor. Sadece toplamak değil yalnız, ya ara depolama ya da geri kazanım yapmanız gerekiyor. Her konu için farklı farklı belgeler talep ediliyor. Toplayacağınız araç ile ilgili standartlar da mevcut.

Konuyla ilgili gereken belgeleri öğrenmek için; Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği EK-3 kısımlarından itibaren incelemeye başlayabilirsiniz.

Eklemekte fayda var: Tehlikeli Atık Geri Kazanımı faaliyeti Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği EK-1 kapsamına dahil olmaktadır. Bu durumda ya bünyede 2 çevre görevlisi çalıştırarak Çevre Yönetim Birimi kurulmalı ya da çevre danışmanlık firmalarından "Çevre Yönetim Hizmeti" alınması zorunludur.
 
Tuğçe U.Firmanız sizi EÇBS'den yetkili atarsa, EÇBS uygulamalarına girersiniz. E-İzin uygulaması için, Yeterlik Uygulaması üzerinden "TAM ZAMANLI ÇEVRE GÖREVLİSİ" olarak sizi ataması gerekiyor.

Öncelikle EÇBS üzerindeki tüm yetkilerinizi sildirin. Sonra Patronunuz Yeterlik uygulamasına girip sizi tam zamanlı çalışan olarak atasın. Siz kendi E-Devlet hesabınızla Yeterlik uygulamasına girerek "Kişisel Bilgiler > Onay Bekleyen İşlemler" aşamasından işe girdiğinizi onaylayın.

Bu aşamalardan sonra EÇBS yetkisi alın. Sorunsuzca E-izin uygulamasına kullanabilirsiniz.
 
Arkadaşlar merhaba;
Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisi için atık kodu seçiminde cam, ahşap atıkları firma almak istemiyor. Bu atıkları dahil etme gibi bir zorunluluğum var mı ?
 
Üst