• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Tesisi Kapasite raporu

Mehmet Emin KARAKOÇ

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
...
selamlar değerli meslektaşlarım. tehlikesiz tat tesisinde kapasite raporu zorunlumudur acaba? tesisimizde pres makinası mevcut olup insan eliyle ayrıştırma yapıyoruz. yani bant kullanmıyoruz. pres makinesinden ötürü kapasite raporu hazırlanmalımıdır acaba? hazırlanacaksa yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır teşekkürler :) (ambalaj atıklarının işlenmesinde faaliyt gösteren tesislerin ayırma kapasite hesabında göz önünde bulundurulacak hususlar) ambalaj tat tesisi kapasite rapor hesap klavuzu gibi bir form elimde mevcut durumda.

mehmet emin karakoçMehmet üstad merhaba, tehlikesiz atık toplama ayırma için kullanılan pres makinesinden dolayı kapasite raporu olması gerekir. Biliyorsunuz ki kapasite raporu işletmede kullanılan makine ve teçhizat için alınır. Sizin ambalaj atığı toplama ayırma için kapasite raporunuz varsa tehlikesiz atık içinde kullanabilirsiniz. Kısaca; kapasite raporunu entegre tesis olan ambalaj atığı ve tehlikesiz atık toplama ayırma için beraber çıkartabilirsiniz. Kapasite raporu için bağlı bulunduğunuz ilin sanayş ve ticaret odası ile görüşün. İnternet sitelerinde kapasite raporu başvuru formu ve istenilecek belgeler yer alır. Bir de türkiye odalar ve borsalar birliğine 525 tl ve sanayi ve ticaret odasına belli miktar (ilden ile değişebilir) para yatıracaksınız. Sonra işlemleri tamamladıktan sonra sanayi ve ticaret odasına başvuru yapacaksınız.

@Olgaç Sürmelihindi üstadım elimde mevcut olan kapasite raporu değilde kapasite raporu hesaplamasıyla alakalı bi form var. buda ambalaj atıklarının kapasite raporu hesabı için. fakat bu formda ayıma bantlarıyla hesap yapılmış. bizde ayırma bantları mevcut değil dediğim gibi insan eliyle ayırma yapıyoruz. bu noktada tıkanıyorum. yani bant olmayan pres makinasına nasıl hesap yapabilirim kısacası.

Size şöyle anlatayım; ambalaj atıkları için m3 cinsinden hesaplama yapılacak. Tehlikesiz atıklarda ise kg veya ton bazında hesaplama yapılır. Hesaplama yapılırken alacağınız atıkların miktarı, verim, çalışılan gün sayısı hesaba katılarak kapasite hesaplanır. Ambalaj atığı toplama ayırma için bandın olması gerekir. Kapasite raporuna, var olan ve/veya eklenmesi düşünülen makine ve ekipmanlar yazılır. Siz sanayi ve ticaret odası ile görüşün.

Önceki cevapları görüntüle…
Kapasite Beyanı aşağıdaki gibi bir belgedir. Ancak bu durum ile ilgili mutlaka İl Müdürlüğünüzle görüşmelisiniz.
Başvurularda Kapasite Raporu olarak değerlendirilebiliyor.
Mevcut firmamda en son 2014 yılında Kapasite Raporu almıştık
Şimdi Kapasite Raporlarıı bulunmamaktadır.

Ekli dosyalar

• Kapasite Beyanı.docx
    15.2 KB · Görüntüleme: 100
@Fatih Koçak çok teşekkür ederim üstadım. il müdürlüğünün insiyatifine kalmış sanırsam onlarla görüşmemde özellikle kapasite raporu yerine kapasite beyanının uygunluğunu sorsam acaba bi fail vermiş olurmuyum :)

Ben bugüne kadar onlarca tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi aldım ve hiç birinde kapasite raporu sunmadım. bağlı oldugu odaya dilekçe verdim, kapasite raporu düzenlenememektedir diye yazı aldım hep işimi gördü. Odaya verdiğim dilekçe ektedir.odanın verdiği yazı da ektedir.

Ekli dosyalar

• Kapasite Yazısı.pdf
    338.8 KB · Görüntüleme: 87
  • Kap. Rap. düzenlenemez dilekçesi.docx
    16 KB · Görüntüleme: 76
  • Kapasite Raporu Yazısı.pdf
    351.8 KB · Görüntüleme: 72
pres var, bu durumda kapasite raporu talep edileceği garantimidir acaba?
[automerge]1583844072[/automerge]
sizde pres yoktur zannımca. bizde pres mevcut. @Olgaç Sürmelihindi üstadım pres olduğu için üretim var gibi mi düşünülüyor acaba bilginiz varmı?

Evet presleme var ise elektrik tüketiminiz var ve bir üretim gerçekleştirmektesiniz , kapasite raporu almalısınız

Gülin hanımın dediği gibi, işletmede makine ve ekipman varsa mutlaka kapasite raporu alınması gereklidir. Siz sanayi ve ticaret odası ile görüşün. Şunu da söyleyeyim zamanında danılmanlık yaptuğım vir firmada sadece toplama ayırma bandı olup kapasite raporu alınması gerektiğini söylemişlerdi.

@Gülin Ç. konuyla alakalı esnaf sanatkarlar odasıyla görüşme gerçekleştirdim. onlarda raporu benim düzenlemem gerektiğini belirttiler. tehlikesiz atık toplama ayıma tesisi olarak sadece pres var, bantla ayrıştırma yapmıyoruz. insan gücüyle ayrıştırma yapıyoruz bu durumda nasıl hazırlanacağı hakkında bir fikri olan varmıdır teşekkürler :)