• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi - Evsel Atıklar

Gözde İ.

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Özel Sektör
Merhaba,

Kocaelinde OSB'de bulunan tesisimizin evsel atıklarını lisanslı bir firmaya vereceğiz. Firma bu atıkları kendisi işleyemiyor, o da bertaraf için İzaydaş'a gönderecek. Evsel atıkları alacak olan firmanın tat belgesinde 200108 evsel atık kodu bulunması gerekiyor mu? Atığı alan firma bu kodun kendilerinde olması gerekmediğini, sistemin böyle yürüdüğünü ve hiçbir problem olmadığını söylediler, ancak Bakanlık'tan ilgili konuda ulaştığım kişi mutlaka belgelerinde bu kodun olması gerektiğini söyledi. Kocaeli İl Müdürlüğü'ne ulaşamıyorum, bu konuda bilgisi olan varsa diye sizlere sormak istedim. Teşekkürler.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
gozde-iFirmanın yapacağı işlem şu şekilde olur diye tahmin ediyorum. Sizden atıklarınızı alacak ve onu çöp döküm hizmeti diye faturalandıracak bunun içinde herhangi bir koda ya da bildirime gerek yok. Ben lisanslı yere vermek istiyorum yine de derseniz siz direkt İzaydaşa verin.

gozde-iFirma atıkları kendisi işleyemiyor ise alamaz :) Göndereceğiniz atık ilgili firmanın lisansında olması gerekiyor. Farklı şekiller ve durumlarla atığınızı verirseniz de ileride sıfır atık vb. yerlere yapacağınız yüklemelerde lisanssız firmaya vermiş olduğunuzu belirtmiş olursunuz.
Çok ısrarcılarsa yönetmelik maddesi veya sistemin öyle yürüdüğüne dair bir bakanlık görüşü paylaşsınlar sizinle :)

Fatih KoçakTeşekkür ediyorum. Ne lisansında ne de tat belgesinde evsel atık kodu yoksa atığı alamıyor, anladım.

Firma bu atığı kendisi işlemiyorsa lisansında da zaten bu atık kodu olmayacaktır. Peki, firmanın toplama ayırma belgesinde bu atık kodu varsa, lisansında yok diye yine de atığı alamıyor mu yani?

gozde-iÜstad merhaba,

Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı veya tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan bir firma atık üreticisinden lisans veya belgesinde bulunan kod dahilinde tehlikesiz atık alabilir. Örneğin bir firmanın hem tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi hem de tehlikesiz atık geri kazanım lisansı var.

Tehlikesiz atık geri kazanım lisansında aşağıda yer alan kodlar bulunmaktadır;

07 02 13-Atık Plastik
12 01 05-Plastik Yonga ve Çapaklar

Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesinde ise aşağıda yet alan kodlar bulunmaktadır;
04 02 21-işlenmemiş tekstil elyafı atıkları
04 02 22-işlenmiş tekstil elyafı atıkları

A unvanlı atık üreticisinden 07 02 13 atık plastik oluştu diyelim. Yukarıda bahsedilen atık kodları dahilinde lisans ve belgeye sahip firma geri kazanım lisansı dahilinde bu kodu alarak kendi prosesinde bu atığı işleyebilir.

B unvanlı atık üreticisinde ise 04 02 22 tekstil atığı oluştu diyelim. Lisans ve belgeye sahip firma geri kazanım lisansında bu kod olmadığı için alım yapamaz ancak tehlikesiz atık toplama ayırma belgesinde kod olduğu için alım yapabilir ve almış olduğu bu atığı başka bir toplama ayırma belgesine ve/veya geri kazanım lisansına sahip firmaya gönderebilir.

Arkadaşlar Merhaba;
Organize Sanayi Bölgesinde Ambalaj Atığı Toplama Ayırma, Geri Kazanım ve Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma faaliyeti göstermekteyiz. Sorum şu;
Yine aynı il sınırları içerisinde bulunan küçük sanayi sitesine yine aynı firma ünvanı ile ikinci bir Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi alabilir miyiz ?

Kübra YıldızMerhaba,

Öncelikle "tamamen aynı firma unvanı" ile alamazsınız. "... şubesi" tarzında bir ibare ile yeni bir şube açılımı şart. Diğer konu Faaliyet Uygunluk Görüşü kısmı. Küçük Sanayi Sitesi sanırım Belediye sınırları içerisinde kalıyor. Eğer Belediye'den "Faaliyet Uygunluk Görüşü" alabilirseniz, ilgili sitenin de sizin faaliyetiniz ile ilgili bir yasağı yok ise belgeyi alabilirsiniz.

Önceki cevapları görüntüle…