• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık geri kazanım tesisi hakkında

hasan140715

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
ENSATURK MÜHENDİSLİK
Arkadaşlar Merhaba,

Lisanlı Tehlikesi Atık Geri Kazanımı yapan firmanın kütle denge formu ile ilgili bir kaç sorum olacak;

1) Tehlikesiz atık geri kazanımı(plastik türevli) yapan firmalarda (lisansını almış) her ay kütle denge tablosu doldurulmak zorunda mı?

2) Eğer zorunluysa,
Tesise ay içerisinde herhangi bir atık alımı yapılmamış. Sadece hammaddeden elde edilen PVC folyolar imal edilmiş ve satılmış. Bu durumda Kütle Denge tablolarını doldururken proses girdileri bölümüne 0 (sıfır) yazıp gecemıyorum, pozitif sayı yazılmasını istiyor. Bu durumda ne yapmak lazım? Sadece ürün çıktısımı yapacağız?

3) Aylık kütle denge raporları içerisnde geçmiş aylara ait bölümlerde 'Onaylanmamış Geçmiş Form' yazmaktadır. Yani aylık düzenli kutle denge raporları doldurulmamış. Bu aylara ait girdi çıktı işlemleri yapılıp kaydedilebilir mi?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar. Öncelikle kütle denge zorunludur. Dışarıdan hammadde alımı yapılmadıysa stoktan girdi yapacaksınız. Girdiğiniz miktar çıkanlardan az olmayacak. Geçmiş dönemler için kütle denge onaylanabilir. Toplu olarak da yapabilirsiniz aylık olarak da yapabilirsiniz.

@ddmkmn
Burada ufak bir hatırlatma yapmak istedim. Tesise atık girilmedi bilgisi ve hammadde kullanılarak üretildi bilgisi veriliyor. Hammaddeniz atık niteliğinde değilse atık stoğunuzdan giremezsiniz.

@orhan eskicioğlu
Bu durumda boş raporlanması gerekmez mi? stoktaki atık kullanmılmamışsa?

@hasan140715

Hammaddeden kastın sıfır üretim ise zaten kütle dengeyle ilgisi yoktur. Sıfır hammadde ile yaptığın üretimi geri kazanım olarak gösteremezsin. Kütle dengede sadece geri kazanım ile üretilmiş ürünlerinin girdisini yapman gerekiyor.

@ddmkmn
Evet bende bunu demek istedim , stoktan kullanacaksınız yorumun ucu biraz açık olduğundan değinmek istedim. Zira atıkta bir hammadde, sıfır kimyasalda bir hammadde. Eğer sıfır malzeme ise kütle dengeye giriş çıkışlar yapılmayacak.