• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık geri kazanım lisansı

Bora E.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ağustos 2016
Firma
Özel Bilgi
Arkadaşlar merhaba,
Daha önce tehlikesiz atık için geri kazanım lisansı alan var mı?
 
Plastik ambalaj üreten bir tesisimiz, tehlikesiz atık geri kazanım lisansı almak için kapasite raporunu güncelliyor. kapasite raporuna, makine ve yıllık kapasiteesini filan ekletti plastik geri kazanımı için. Kendi üretim için kullandığı nace koduna ek olarak, kapasite raporuna geri kazanım için ikinci nace kodu ekletmesine gerek var mı?
 
@Boranss

Kapasite raporu'na ek olarak nace kodu eklemesine gerek yok, geri kazanım için zaten aylık kütle denge işleminde kütle denge raporlarını dolduracaksın, kütle denge raporlarında geri kazanımı kendi bünyesinde tekrar kullandığını bildireceksin zaten. herhangi bir sıkıntı olmaz.
 
@Ünal Kemal
firma atık olarak plastik alıp geri kazanım yaptıktan sonra bir kısmını kendi kullanıp bir kısmını dışarı satmayı düşünüyor. yine de gerekli deilmi nace kodu?
 
Geri kazanım lisans aldıktan sonra aylık kütle denge sisteminde kendi kullanımı, şatışı, veya zaaiyatı belirtiyorsun. Nace kodu eklemesine gerek yoktur.
 
Plastik geri dönüşüm firmamızda lisans başvurusu yapıcaz. Kütle dengede 2 tane kütle denge girişi istiyor. birinde ambalaj teknik uygunluk altında kütle denge ve tehlikesiz atık geri kazanım altında kütle denge dosyaları istiyor.Abmalajların kütle dengesinde 15 01 02 giriş ürün olarak plastik granül imalatı olarak doldurucam atık olarakda 15 01 10 ve 15 01 02 yapıcaz. ama tehlikesiz atık geri kazanım da kütle denge nasıl yapıcam? GİRİŞ VE ÇIKIŞI
 
Merhaba arkadaşlar
Bu forumda yeniyim bir sorum olacaktı firmamız yurtdışından Pp rafya ithal edip granül haline getirip tekrardan aynı firmaya geri satacak. Ben öğrendiğim kadarıyla Pp rafya ithalatı yasak ama firma fason anlaşması yazıp dahili işlem rejiminde bu malı işleyebilir mı?
Şimdiden teşekkürler
 
Murat Bey Merhaba, dediğiniz malzeme ipliksi plastik ambalaj malzemesine giriyor yanılmıyorsam. Ambalaj atıklarının ithalatı yasak değildir.
 
Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacaktı. Tehlikesiz atık (CAM) geri kazanım konusunda Geçici Faaliyet Belgesi almış bulunmaktayız. İşletmede camlar fiziksel olarak parçalanıp geri kazanım işlemi yapılmaktadır. Çevre İzin ve Lisans Belgesi başvurusu aşamasında geri kazanılan camlarla ilgili TSE veya TÜBİTAK tarafından yapılması gereken bir analiz var mıdır? Bu konuda lisans almış olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Saygılarımla...
 
Melih Bey Merhaba, siz bir atığı geri kazanım sonucu yarı veya nihai ürün haline getiriyorsanız yetkili bir laboratuvar tarafından bu ürünün özelliklerini içeren deneylerin yapılması gerekmektedir. Bakanlık veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri TSE Laboratuvarında ürünün analiz yapılmasını istenmektedir. TSE'nin sitesini incelerseniz hangi analizlerin yapıldığı ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Ayrıca siz ürün haline getirilen malzemeyi müşteri sattığınız zaman ürünle ilgili teknik bilgiler ve müşteri memnuniyeti yazısı almanız gerekmektedir. Ben granül imalatı yapan geri kazanım firmasında çalışırken TSE'ye analiz yaptırmıştık ve granül sattığımız firmalardan yazı almıştım. Size örnek yazıyı paylaşıyorum. Yine takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Granül teknik şartnamesi ve müşteri memnuniyeti. (1).doc
    30 KB · Görüntüleme: 36
Teşekkür ederim Olgaç Bey. Granül ile ilgili benzer işlemleri ben de zamanında yapmıştım. Ama cam konusunda TSE uzmanları ile yaptığım görüşmeler neticesinde bir sonuç elde edemedim. Konu hakkında uzmanların haberi yok ve TSE Standart arama butonunu kullandığımda CAM ürününün standardı var mı veya hangi standarda göre işlem yapılacak bulamadım maalesef. Türkiye'de tehlikesiz atık cam geri kazanımı konusunda Çevre İzin ve Lisans almış yaklaşık 32-33 firma var. Belki bu konuda lisans alan danışman arkadaşlarımızdan birisi bu mesajı görür ve yardımcı olabilir diye umut ediyorum :)
 
@Melih ÖZBAY Ben de araştırma yaparım mutlaka. İl çevre müdürlüğü ile görüşün ve TÜBİTAK bu analizi yapıyorsa ve il müdürlüğü kabul ederse oraya da yaptırabilirsiniz. En kötü senaryoyu düşünelim. İl çevre müdürlüğü karşı çıktı ve/veya TÜBİTAK analiz yapmıyor. TSE'ye dilekçe ile başvuru yaparsınız ve cam ile ilgili analiz yapılmamaktadır tarzında bir yazı alırsınız. Bu yazı bile işinizi görür.
 
@Olgaç Sürmelihindi Çevre Müdürlüğü de ilk kez karşılaşıyor bu durumla, çünkü EK-1 kapsamında olduğu için Bakanlık başvurulara bakıyor. TSE'nin ilgili şubeleri ile görüşüyorum fakat net bir bilgi alamadım uzun süredir. Süreç de daraldı açıkçası. Bu sorunun cevabını en net Lisans almış arkadaşlar verebilecek diye tahmin ediyorum :) ilginiz için size de ayrıca çok teşekkür ederim.
 
Üst