• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanı

maniskas

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
izmit belediyesi
Firmalarımız ile ilgili yapacağımız tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanı kapsamında bizler tehlikesiz atık olarak sadece Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği’nde belirtilen atıkları tehlikesiz atık niteliğinde sisteme girmekteyiz.
Fakat duyumlarımıza göre ambalaj atıklarını da tehlikesiz atık kapsamında beyan etmemiz gerekiyormuş. Bu konuda tam olarak hangi atıkları beyan etmemiz hususunda yardımlarınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.

@maniskas
Merhaba, bu uygulama geçen sene başlamıştı. Ambalaj atiklarinida motat sistemine gireceksiniz. Birde prosesten cikan ambalaj atiklarini lisansli firmaya verdiginizde tabs sistemine beyan edeceksiniz. Kisaca sisteme giren ve cikan butun atiklari beyan yapmalisiniz

@Adalet savascisi hem tat hem gdt firmasıyız.ambalaj beyanlarımızı ve tabs beyanlarımızı yaptık fakat tabs beyanında ambar tesellüm miktarlarımızı beyan edemiyoruz çünkü kendi tesisinize çıkış yapılamaz uyarısı yapılıyor bunun nasıl yapıldığını biliyor musunuz?

@dilekkaya
Tabs beynina sizin kendi geri kazaniminiza cikis yaptiginizda bunu tabsa yapamazsiniz. Tabsa sadece proses sonucu cikan atiklari beyan yapabilirsiniz.

@dilekkaya
Simdi şöyle söyleyeyim senin almis oldugun ambalaj atiklarini kendi icerisinde isleyeceksin ve urun olarak cikis yapcan. Ama kendi prosesinde diyelimki bir atik cikti. Şöyle ornek vereyim. Ben lisansli tat ve gdt tesisiyim ve granul imalati yapiyorum. Almis oldugum atiklari ve geri kazanarak yapmis oldugum urunleri ben ambalaj ve tehlikesiz atik icin konusayim. Ben bunlari ek7 ek8 ve kds sistemine yapacagim. Ama granul ialati yaparken suzek atigi yada atik plastik cikti. Ben bunu sadece motat sistemine lisansli firmaya vererek cikis yapacagim. Bu atik proses atigidir. Yani ek 7 ek8 ve kdsye giris cikis yapmayacagim.

Ambalaj atıkları bazı tehlikesiz atıkların geri kazanım tebliği kapsamındaki atıklar değil, onları sisteme girme ile ilgili yayınlanan bir yazı var mıdır? Hangi yönlendirmeye göre giriyoruz? Endüstriyel atık yönetim planında da istenmiyor, atık kodu (15 01 01, 15 01 02 vb.) ilgili tebliğ kapsamında olmadığından. (Ben bir atık üreticisiyim) @maniskas @Adalet savascisi

@Merve Bayraktar
Ambalaj atiklari bazi tehlikesiz atiklarin geri kazanim tebliginde olmayan tehlikesiz atiklardir ve cevre. Bilgi sisteminde ambalaj atiklarininda sisteme girilecegi ile ilgili duyuru yayinlamisti.

@Adalet savascisi

Çevre bilgi sisteminde ambalaj uygulaması var; ancak atık ambalaj sistemine yönlendirmektedir. Onun dışında TABS'ta girileceği ile ilgili duyuru bilgisayarınızda kayıtlı mı? Kayıtlıysa paylaşmanız mümkün mü?

Teşekkürler.

@Merve Bayraktar
Ben size duyuruyu paylasirim. Tabsa siIn proses sonucu cikan ambalaj atiklarinida lisansli tat firmasina verdiginizde gireceksiniz. Cevre bilgi sisteminde bazi uygulamalarda atik ambalaj sistemi var bazilarinda yok kafaniz karismasin