• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli madde ve tehlikeli atık sigorta poliçesi hk.

byznr

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Aralık 2019
Şehir
İstanbul
Firma
öğrenci
Merhabalar ,
Sizlere bir sorum var. Etiket baskı yapan matbaa firmasına hizmet veriyorum. Firma EK1 ve EK 2 kapsam dışı.
Tehlikeli atığı oluşuyor ve kimyasal madde olarak boya kullanımı var. Sadece kontamine bez eldiven ,kontamine ambalaj, mürekkep atıkları ve UV lambaların lisanslı firmaya gönderimini yapıyoruz. Çok fazla atığımız oluşmuyor. 6 ayda bir en geç atık çıkıyoruz. Toplamda 954 kg en son ocak ayında çıkış yapmışız. Bu firmaya mali sorumluluk poliçesi zorunlu mu ? Atık sahası kurulamıyor çünkü kapalı alanda otopark içinde . Geçici depolama izni olmadan (ruhsat) olmadan poliçe çıkartamıyoruz. Ne yapmam lazım lütfen yardımcı olabilir misiniz?
 
1692107310189.png
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
byznrMerhaba Üstad,

Bahsedilen ruhsat "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı"... Biliyorsunuz ki Çevre Lisansı başvurularında Bakanlık/İl Çevre Müdürlüğü tarafından bu ruhsat istenilmektedir. Ayrıca "Tehlikeli Maddeler İçin Yaptırılacak Zorunlu Sorumluluk Sigortalarına İlişkin Tarife ve Talimat" kapsamında şöyle bir ifade yer almaktadır;

3. Bu Tarife ve Talimat kapsamına giren maddeleri üreten ve/veya tüpleyen firmalar, dilerlerse, nakliyecilerin, depocuların ve bayilerin tek tek yaptırmak zorunda oldukları bu Tarife ve Talimat kapsamındaki sigortaları "Grup Tehlikeli Maddeler/Tehlikeli Atık Zorunlu Sorumluluk Sigortası" yaptırarak tek bir poliçe altında toplayabilirler. Bu takdirde poliçede, nakliyeciler için aracın plakası, ruhsat numarası, işletenin isim ve ticari unvanı, depocu ve bayiler için ise, bunların isim veya ticari unvanı ve işyerleri birden fazla ise işyerleri tek tek belirtilir.

Kısaca bir firmanın "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı" alması her bakımdan iyidir.
 
Üst